Житомирські особливі діти теж відсвяткували День Незалежності. Фото

У дитячому психоневрологічному відділенні Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 відбулось свято з нагоди Дня Державного Прапора України і Дня Незалежності.

Діти, які перебувають у медичному закладі і проходять курс реабілітації, на початку свята разом із медичними працівниками лікарні, своїми батьками виконали Гімн України. Під час концерту діти декламували українську поезію, розгадували загадки, співали патріотичні пісні – «Мамина сорочка», «Квітуча Україна», «Моя молитва нехай лине», виконали танок «Нова Україна» та ін.

За словами завідувачки дитячого психоневрологічного відділення Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 Тетяни Шевченко, такі заходи в медичному закладі проводяться щомісяця і щоразу вони присвячені народним або державним святам України.

«В нашому закладі традиційно відзначають усі державні свята. Ми щомісячно проводимо заходи, присвячені народним чи державним святам, тому що це входить в реабілітаційний і виховний процеси, – розповідає Тетяна Вікторівна. – У серпні вирішили провести патріотичний захід до Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України. В червні у нас відбувся захід, присвячений здоровому способу життя, а в липні – народному святу Івана Купала».

За словами, заступника головного лікаря Віктора Шпаківського, медпрацівники намагаються задіювати якомога більше дітей. Адже в першу чергу робота відділення спрямована на попередження важких наслідків і порушень психологічного розвитку, раннього виявлення і основне – залучення родини до реабілітаційного процесу.

На сьогодні у дитячому психоневрологічному відділенні Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 перебуває 42 дитини, віком від 4 років до 18. Це єдине відділення в області, де надається допомога дітям із порушенням психологічного розвитку та поведінки.

“Завдячуючи головному лікарю, його заступникам ми проводимо реорганізацію відділення”, – зазначає Тетяна Шевченко.

За словами лікаря, на сьогоднішній день обласна рада знайшла можливість і виділила для реконструкції відділення майже 600 тис. грн. Підготовлена проектно-кошторисна документація і незабаром розпочнеться довгоочікуваний ремонт, який складатиметься з двох етапів: перший з ремонту каналізації, мережі водопостачання і теплопостачання, бо у відділенні завжди було холодно і другий етап – ремонт приміщень і придбання меблів, адже сьогодні у відділенні дефіцит у меблях: тумбах, ліжках, матрацах тощо.