Віталій Журавський: Перезавантаження парламенту – потреба часу


Народний депутат Віталій Журавський вважає, що постійні бійки, порушення законів і регламенту, численні факти кнопкодавства, масові прогули депутатами пленарних засідань стали серйозним аргументом на користь розпуску Верховної Ради та оголошення перевиборів її депутатського корпусу.

«Упродовж останніх 30 днів парламент так і не спромігся створити нову коаліцію, а тому Президент Порошенко скористався своїм конституційним правом оголосити про розпуск Верховної Ради», – зауважив Віталій Журавський.

Він також нагадав, що абсолютна більшість соціологічних опитувань вказують на те, що українці більше не довіряють нинішньому складу парламенту та виступають за його переобрання.

«Претензії людей очевидні – не всі депутати відвідують засідання, не всі беруть участь в законотворчій діяльності, натомість часто влаштовують бійки. Журналісти фіксують численні випадки кнопкодавства. В такій ситуації з моральної точки зору перезавантаження парламенту необхідне», – вважає Віталій Журавський.

На переконання політика, кількість депутатів парламенту доцільно зменшити з 450 до 300 осіб. «Особисто я проголосував би за внесення відповідних змін до Конституції. 300 осіб – це та кількість депутатів, що відповідає світовому досвіду, а головне – показникам населення і території України. Окрім того, скорочення депутатського корпусу дозволило б значно зекономити бюджетні кошти», – пояснює політик.

Віталій Журавський вважає, що перевиборів не варто боятися діючим народним депутатам, якщо вони упродовж своєї каденції працювали на громаду і допомагали людям.

«Якщо депутат чесно виконував обов’язки, то йому не варто остерігатися люстрації шляхом перевиборів. Я впевнений, що в наступному скликанні парламенту опиняться депутати, які дійсно користуються авторитетом серед виборців», – резюмував він.