На Житомирщині за хабар в 5 тисяч інспектор Держгірпромнагляду сяде на 2 роки

28-річний інспектор Держгірпромнагляду під час планової перевірки на підприємстві у м. Бердичеві, яке займається виготовленням виробів із пластмаси, виявив низку порушень у роботі з небезпечними продуктами, за результатами чого склав відповідний акт і припис на їх усунення, повідомили Репортер в СБУ.

Оскільки суттєвих порушень було виявлено більше десятка, то, відповідно до діючого законодавства, підприємству загрожували серйозні санкції, аж до притягнення його керівників до адміністративної відповідальності та зупинення виробництва.

Проте за 5 тисяч гривень головний державний інспектор запропонував директору підприємства переписати акт та вказати в ньому лише одне порушення.

У березні цього року. співробітники СБУ, в рамках розпочатого кримінального провадження, затримали посадовця «на гарячому» під час отримання обумовленої суми.

Нещодавно вироком Корольоввського районного  суду м. Житомира правопорушника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Його засуджено до двох років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади у органах виконавчої влади строком на три роки зі штрафом у розмірі 4250 грн. та іспитовим терміном один рік.