Недільні розваги майбутніх депутатів

Недільний з’їзд блоку партій Петра Порошенка здивував не тільки наявністю в своїх рядах абсолютно нових, залучених з справжнього громадського середовища колоритних осіб,а і цілої купи нової\старої політичної еліти, яка вперто пробиває собі дорогу туди, звідки вийшла, виросла і жити вже без цього не може. 

Приємно те, що в районі двадцятки в списку фігурують відомі журналісти «Української правди» Мустафа Наєм та Сергій Лещенко, які, я впевнений, не дадуть старій «збірній солянці» покритися пліснявої і гниллю.
Дещо здивував список мажоритарників затверджених для Житомирської області в якому виявилося аж два «незакритих» округів.
Але давайте по порядку стосовно висуванців, отож, всі інтриги стосовно хто йде по місту зняті, кастинг виграв Борислав Розенблат, бізнесмен і меценат, який будує житло, виробляє продукти харчування та допомагає армійцям в зоні АТО.

І хоча фігура пана Розенблата є дещо вразливою, він однозначно йде з прицілом – тільки перемога!
Його колега, Олександр Рабинович «несподівано» для всіх(в тому числі і для близького оточення), виявився аж під №92 в партійного списку, що дає умовні шанси на успіх на першому етапі проходження депутатів. Одним словом, як то кажуть: путі Господні нєісповідіми!
Чомусь( можливо випадково), з уваги партійного з’їзду «випав» Бердичівський округ №63, де абсолютно не знайшлося достойних партійців, або бажаючих іти від цього партійного новоутворення. 

Думаю справа ось в чому: П.Порошенко свідомо залишив цей округ старому другу по першій революції і частині життя П.Жебрівському, який нині не словом , а ділом здобуває перемогу в зоні АТО.
Таким чином, і вівці цілі (я маю на увазі інших претендентів) і вовки ситі.
З округом №64 в м. Коростені все біль-менш ясно і однозначно, місцеві еліти вирішили делегувати до ВР свого земляка, всім добре відомого В. Арешонкова. З урахуванням відсутності на цьому окрузі яскравих після-майданівських постатей і доволі потужного висування від влади та підтримку земляків, у пана Арешонкова є всі шанси отримати мандат без над зусиль. 

А ось далі, сенсація, майже скандал, В.Литвин – як завжди домовився, вікно можливостей для нього і на далі залишається відкритим, він і надалі буде задавати тон в українській політиці не дивлячись на багаторічне обслуговування режиму Кучми і Януковича разом взятих.

Ганебне парафування Харківських Угод, підписання Закону про нищення української мови, голосування за диктаторські Закони від 16 січня цього року все це виявляється були просто «дитячими забаганками». Правда, від УДАРУ в окрузі №65 висунули Ігоря Юшманова, доволі успішного ( як по міркам Н-Волинська) місцевого підприємця. Але чи є в нього шанси, чи є ресурс, чи є потужний суспільний вплив покаже час, і то найближчий, і головне, покаже, чи є на сьогодні достатня свідомість і сучасне розуміння ситуації у жителів древнього Звягеля.

І знову сенсація, на округ №66 з центром в Малині затверджено М.Пухтаєвича, підприємця і депутата Житомирської міської ради. Молодий і прагматичний, який без перебільшення «зробив сам себе» і за декілька останніх років став в місті Житомирі доволі розкрученою особою. 

Ось хто має скласти серйозну противагу В.Журавському відомому регіоналу і ініціатору Закону про фактичну заборону вільної преси та особистому другу «космічного» Льоні Черновецького.
І знову неприємно здивувало не висування на 67 окрузі особи від влади. Це означає буквально: округ свідомо віддають В.Развадовському аби продовжити його політично-генеральське життя вже в новій команді, команді Петра Порошенка.
Дивлячись на сформований політичний пасьянс до Верховної ради VIII скликання партійна конфігурація в майбутньому парламенті на мою думку може виглядати наступним чином: блок Петра Порошенка по партійних списках набере 80-90 мандатів. 

Далі, «Радикальна партія» О.Ляшка може претендувати максимум на 60-70 штиків.
«Громадянська позиція» Віктора Гриценка в блоці з Демократичним Альянсом можуть, як мінімум буде третіми, а то може і потіснити лідера з вилами. Отож, це політичне об’єднання отримає 50-60 нардепів.
Жорстку і непримиримо конкуренцію за право подолати 5% бар’єр будуть вести колишні соратники, а нині непримиренні вороги ВО «Батьківщина» і «Народний Фронт», які все таки з великою вірогідністю пройдуть до парламенту і отримають приблизно по 25 депутатських мандатів. 

Отож, процес пішов панове, чекати не довго, розв’язка наближається з кожним днем, а вибір, як завжди за Вами!