Сергій Тігіпко повинен сформувати в парламенті нову проукраїнську і реформаторську опозицію – Карасьов

Перед лідером «Сильної України» Сергієм Тігіпком стоїть завдання сформувати в новому складі Верховної Ради новий формат української опозиції, вважає політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Про це інформує УНН.

«Перед Сергієм Тігіпком і «Сильною Україною» стоїть складна і найактуальніша задача – почати в майбутньому парламенті формувати нову опозиційність. Вони повинні стати новою проукраїнською і реформаторською опозицією на противагу нинішній владі, яка сьогодні допускає багато помилок», – наголосив Карасьов.

Політолог вважає, що нинішня влада діє нерішуче, не проводить реформ тому, що не зустрічає серйозної альтернативної програмної, стратегічної та практичної опозиції.

«Сьогодні Партія регіонів оголосила, що не братиме участі у виборах. Одна з причин цього дивного, сенсаційного рішення, але цілком закономірного – була відмова Сергія Тігіпка увійти в коаліцію з Партією регіонів і очолити опозиційної блок», – пояснив Карасьов.

Без Тігіпка нинішнє керівництво Партії регіонів вважає, що немає сенсу брати участь у виборах, впевнений Карасьов. За словами політолога, тільки особистий авторитет Сергія Тігіпка, його реформаторська позиція могла дати можливість з’явитися Партії регіонів в новому парламенті.

 «Очевидно, що Тігіпко не захотів такого дивного альянсу. Оскільки патріотична позиція, реформаторська повістка, розрахунок на майбутнє, прагнення створити нову опозицію, а не наспіх склеїти залишки минулої влади – все це зробило для Тігіпка неможливим альянс з Партією регіонів», – підкреслив експерт.

На думку політолога, у «Сильної України» і так достатній рейтинг, щоб розраховувати на серйозне представництво в майбутній Верховній Раді.