У Харкові впіймали житомирян з патронами різних калібрів

На ст. Харків-Пасажирський Південної залізниці правоохоронці затримали трьох чоловіків, які серед особистих речей зберігали патрони.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України на Південній залізниці.

У військових з Чернігівської та Житомирської областей, 1971, 1987 та 1991років народження, було виявлено та вилучено 82 патрони калібру 5,45 мм, 32 набої калібру 9 мм, патрон калібру 7,62 мм, патрон калібру 14,5 мм та патрон калібру 30 мм.

“Відомості про дані подіївнесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальніпровадження за ч. 1 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимаганнявійськовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойовихречовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншоговійськового майна, а також заволодіння ним шляхом шахрайства абозловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання,придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольноїмисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибуховихпристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України. Санкції данихстатей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волістроком до восьми років”, – йдеться в повідомленні.

Наразі речові докази направлено на експертизу. Подальші обставини встановлюються.