У Коростені на головному флагштоці міста замість національного прапора “замайоріла” нога. Фото

Коростень завжди був одним з найбільш прокомуністичних районів Житомирщини.

В цьому місті значна частина населення розмовляє російською мовою, а партії лівого спрямування завжди отримували більшість у місцевій владі й, відповідно, керівні посади.

Коростень вважався зразком порядку й чистоти, гарне враження складає мальовничий парк в центрі міста.

Однак нині, за місяць до позачергових виборів до Верховної Ради України у Коростені на головному флагштоці біля міськради замість національного прапора висить нога.

Це є нехтування державними символами, прояв зневаги до держави, відсутність бажання прикрасити Коростень державними прапорами з метою популяризацїї українського.

Скільки вона висить невідомо і хто її туди “присобачив” – також. Натомість, незрозуміло, чому в місті відсутні патріотичні біг-борди з подяками бійцям АТО та національною пропагандою?

26 вересня у Коростені відбулося розширене засідання ради директорів міста за участю двох кандидатів у нардепи, які були владі за часів Януковича – Володимира Пехова та Володимира Арешонкова. На цьому засіданні заслухали інформацію щодо стану підготовки міста до опалювального сезону.

Під час обговорень голова міського осередку партії «Справедливість» Віталій Юшкевич звернувся до міського голови Володимира Москаленка, депутатського корпусу та керівників підприємств із закликом забезпечити належну національну пропаганду через місцеві засоби інформації, КП «Коростень медіа». 

“Потрібно піднімати патріотизм серед жителів міста, першочергового висвітлювати проблеми, пов’язані з проведенням АТО, популяризувати престиж української армії, тих бійців, що брали та беруть участь у війні з російським агресором.

Виникає питання, що робить КП «Коростень-медіа», чому мовчить міська влада? Чи щось зробила міська влада, щоб ініціювати пропаганду виховання патріотизму серед населення міста? Де в місті сітілайти та бігборди з патріотичною тематикою?” – сказав директорам Коростеня Юшкевич.

Юшкевичем навів приклад міста Коростишева, який би міг стати, на його переконання, взірцем і для міста Коростень. 

Юшкевич запропонував керівникам підприємств організувати підняття державних прапорів на центральній вулиці міста. Дана пропозиція викликала сміх та не була підтримана.

У Коростені є спеціально відведені місця, де мають висіти державні символи, однак на цих місцях висить усілякий непотріб.

Очевидно, що у Коростені немає політичної волі міськвиконкому та мера організовувати в місті національну гуманітарно-інформаційну політику.


ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

ПОРОШЕНКО П.О.

Шановний Петро Олексійовичу!

Я, Віталій Федорович Юшкевич, голова Коростенськго міського осередку партії «Справедливість», голова Ради Коростенської громадської організації «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» звертаюсь до Вас, як патріот України, по причині подій, що відбулися в місті Коростень 26.09.2014 року, що я розцінюю як зневага до Державних символів. Згідно Статті 20 Конституції України Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Гідність прапора захищається як в самій країні, так і за її межами. Публічний глум над Державним прапором України та зневага до прапора розглядається як посягання на честь нації та держави.

Так на розширеному засіданні ради директорів міста за участю народного депутата, обраного від партії «Партія Регіонів», Володимира Пехова та першого заступника Житомирської обласної ради Володимира Арешонкова, обраного від партії «Народна Партія» В.Литвина, а зараз кандидатів в народні депутати по 64 виборчому окрузі; депутата Житомирської обласної ради від партії «Партія Регіонів», який є на даний час головою ради директорів Василя Івановича Куницького; місцевих депутатів; керівників місцевих осередків партій та громадських організацій ніхто не став на захист Державного Прапора України, який з перших днів Революції Гідності пройшов складний шлях до історичної перемоги українського народу за Європейський вибір, демократію, справедливість та обрання демократичного Президента.

Шановний пане Президенте, прошу Вас визначити, як гарант Конституції України, чи мають моральне право такі кандидати балатуватися у вищий законодавчий орган. Чи не завдадуть вони шкоди незалежності Нашій Державі своєю присутністю у Верховній Раді України?

Прошу Вас дати належну оцінку викладеному та посприяти в питанні, щодо зняття кандидатур в народні депутати України по 64 виборчому округу В.А.Пехова та В.Ю.Арешонкова. Сподіваюсь на Вашу особисту підтримку. Фото та відеодокази додаються. Викладене мною у листі сприятиме патріотизму в державі та захисту незалежності України. Я буду завжди відстоювати інтереси своїх земляків, боротися із несправедливістю та «корупційними схемами». Можете на мене розраховувати завжди, так як розраховували особисто на мене при виборюванні перемоги під час Революції Гідності.

Слава Україні! Героям слава!

З повагою Віталій Юшкевич.

Віталій Юшкевич із четвертого грудня 2013 року активіст масових акцій протесту у центрі міст Київ та Коростень до переможного завершення Революції Гідності (за реєстрацією Ради Майдана м. Київ за №18). Державний Прапор України із надписом «Коростень» він проніс через всі етапи революції. Цей прапор бачив і пікетування, і барикади, і побиття журналістів, і ростріли простих мітингувальників. 

Державний Прапор України із Коростеня – один із символів Революції Гідності

Віталій Юшкевич та Юрій Луценко під час Революції Гідності

Лідери країни під час Революції Гідності

Перший пікет МВС 04 грудня 2013р.