У Житомирському районі товариш вбив іншого через жінку

Того вечора невелика компанія чоловіків і жінок відпочивала в одному з кафетеріїв Житомирського району. Святкували, як годиться, з щедрою випивкою та закускою. Усі учасники вечірки були знайомі між собою та якийсь час товаришували, повідомили Репортер в УМВС.

Під кінець святкування за столиком зав’язався словесний конфлікт між 35-річним чоловіком та дружиною його товариша. Привселюдно вони почали обкладати один одного відбірним матом, аж поки законний чоловік учасниці суперечки, 42-річний місцевий житель, не вступився за честь жінки. Таким чином конфлікт розгорівся вже між чоловіками. У розпалі емоцій та підігріті вжитим алкоголем, обидва вийшли надвір, аби з’ясувати стосунки.

За кілька хвилин молодший чоловік повернувся до кафетерію і кинув через плече своїй опонентці про те, що вона може забирати свого чоловіка з двору. Усі відпочивальники кафе одразу ж кинулися назовні й побачили неподалік приміщення старшого товариша, який лежав у калюжі крові без свідомості.

На місце події було викликано карету «швидкої» та слідчо-оперативну групу Житомирського райвідділу міліції. На жаль, медики нічим не змогли допомогти потерпілому й лише констатували його смерть. 

35-річний учасник «чоловічої розмови» із загиблим повідомив правоохоронцям про перебіг конфлікту і не заперечував, що, залишивши приміщення, вони з’ясовували стосунки навкулачки. Про це красномовно свідчили тілесні ушкодження на обличчі чоловіка. Від декількох ударів його опонент не втримався на ногах, упав і втратив свідомість.

Судово-медична експертиза підтвердила, що смерть чоловіка настала внаслідок травмування, отриманого внаслідок падіння. Зібрані ж речові докази під час розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.119 (Вбивство з необережності) Кримінального кодексу України засвідчили причетність до трагедії підозрюваного 35-річного товариша загиблого.

Вироком Житомирського районного суду за вчинене злодіяння винуватця трагедії засуджено до трьох років позбавлення волі та сплати моральної шкоди потерпілій стороні на загальну суму у 170 тисяч гривень.