​Mitsubishi відкликає електромобілі i-MiEV в Росії

Офіційний дистриб’ютор і імпортер автомобілів Mitsubishi в Росії, компанія “ММС Рус” оголосила про відкликання електромобілів i-MiEV 2010-2013 модельного року, випущених з липня 2011 року по травень 2012 року. 

Причиною відкличний кампанії послужили відразу кілька потенційних несправностей. Зокрема, помилка в програмному забезпеченні EV-ECU, здійснює управління вакуумним насосом робочої гальмівної системи, може привести до помилкового визначення замикання контактів в реле.

Також, некоректна фіксація реле, керуючого вакуумним насосом робочої гальмівної системи, може привести до заклинювання контактів реле в положенні “Включено”. В корпусі вакуумного насоса “знайшли” невдало розташоване вентиляційний отвір, через який там може скупчуватися дорожня бруд, антігололеднимі реагент і волога. Це, в свою чергу, може привести до корозії корпусу і блокування даного отвору. 

“До можливих наслідків одного з трьох видів несправності в компанії відносять наступне: загориться індикатор (контрольна лампа) несправності робочої гальмівної системи, спрацює попереджуючий сигнал, робота вакуумного насоса може бути перервана. Подальша експлуатація автомобіля може привести до збільшення гальмівного шляху і зусилля на педалі гальма зважаючи непрацездатності гідровакуумного підсилювача “, – зазначили в компанії.

У загальній складності буде відкликано 257 машин, 105 з яких, з Москви. Власники компанії запевняють, що частину втрат покриє страховка.

Власники автомобілів, що відкликаються будуть проінформовані про необхідність відвідати дилерський центр для усунення несправностей. На всіх автомобілях буде вироблено перепрограмування блоку управління EV-ECU, замінені 3 реле вакуумного насоса (при необхідності), і проведена заміна вакуумного насоса (якщо насос був замінений раніше в рамках гарантії виробника, то повторної заміни виробляти немає необхідності). 

Традиційно всі роботи проводитимуться безкоштовно.