На 66 окрузі спробували взяти контроль над серверами ОВК

25 жовтня на виборчому окрузі №66 членом комісії Мороз Галиною Іванівною за підтримки нової глави ОВК Людмили Струкової, була зроблена спроба замінити двох технічних співробітників, які відповідають за роботу серверів ОВК.

Інцидент стався на загальних зборах комісії. Галина Мороз винесла на порядок денний питання про заміну двох співробітників техвідділу ОВК, і призначити одного фахівця з Києва, який є протеже кандидата в депутати Журавського.

Однак одна з членів комісії висловилася проти цього, підняла галас і сказала, що не допустить подібного свавілля в день напередодні виборів.

Як прокоментував ситуацію Сергій Ткачук керівник організації «Самооборона Житомирщини», в ОВК №66 повним ходом йде підготовка зриву виборів. «Самооборона Житомирщини» з початку передвиборної кампанії спостерігає за тим, як підкуповують виборців, членів виборчих комісій та слабших кандидатів-конкурентів. За словами Сергія Ткачука, вартість одного голосу становить 500 грн. За даними МВС Житомирської області, по 66 округу зафіксовано понад 40 випадків підкупу виборців.

Також Ткачук розповів про використання кандидатом Дзюбликом адмінресурсу і про «силові команди» кандидатів Журавського та Пехова. Активістів інших кандидатів «силовики» попросту зупиняли на в’їзді в округ, оглядали машину, робили особистий огляд, відбирали все агітматеріали і погрозами змушували покинути округ.

Спостерігачі організації «Самооборона Житомирщини» говорять про те, що всі «чорні технології», які застосовуються не тільки на 66 окрузі, але по всій Житомирщині, виходять, в основному, від колишніх регіоналів.