У Житомирі презентують книгу Івана Олійника “Мої земні й небесні орбіти”

22 жовтня в Житомирському музеї космонавтики ім. С.П. Корольова відбудеться презентація нової книги Івана Олійника “Мої земні й небесні орбіти”.

Автор книги – кандидат воєнних наук, доктор технічних наук, Заслужений діяч науки і техніки, академік Академії технологічних наук, ветеран Ракетних військ стратегічного призначення і космічної галузі України наголошує на тому, що великою несправедливістю минулого століття була тенденція з особливою ретельністю приховувати імена видатних людей, які своєю титанічною працею зупинили розв’язування світової ракетно-ядерної війни. 

Адже особистості, які посідали першість в науково-технічному прогресі, були одними з найбільш засекречених людей. В той час через ЗМІ в свідомість людей був насаджений міфічний фантом безіменного Головного конструктора ракетно-космічних систем. Єдиною перевагою людей-«невидимок», які творили в надсекретних галузях ракетно-космічної техніки, була відсутність тягаря слави і захват народу.

Книга «Мої земні та небесні орбіти» буде цікавою для старшого покоління, щоб ветерани усвідомлювали, що їх незамінний вклад у створення ракетно-космічної техніки не забутий. 

Молодим читачам ця книга потрібна як абетка моралі, яка визначає вектор формування життєвої і громадянської позиції.

На презентацію книги запрошують житомирян, яким не байдужа історія і розвиток космічної науки. Вхід вільний.