У Житомирі за постачання медичного препарату “змагались” дві компанії Багрія. Одна виграла з недешевою ціною

КУ “Обласна база спеціального медичного постачання” Житомирської облради провело тендер на закупівлю імуносупресивного препарату.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

У торгах взяло участь дві київські компанії: ТзОВ “Компанія “Укроптпостач” та ТзОВ “Фармадіс”. Згідно інформації Вісника, 22 жовтня база визнала переможцем “Укроптпостач”. Фірма запропонувала меншу ціну. Так, за 249 тис. 840.72 грн. (з ПДВ) вона має поставити 54 упаковки  Такролімусу (Програф) капсули 1 мг № 50.

Ціна за упаковку виходить – 4 тис. 626 грн. І це при тому, що за даними, напр., сайту tabletki.ua, середня ціна по інтернет-аптеках на  препарат – 4тис. 559 грн.

Згідно інформації порталу “Наші гроші“, Компанія “Укроптпостач” зареєстрована на Андрія Суховерського і має прописку по вул. Кіровоградська, 100-б. Саме за цією адресою мають прописку кілька компаній з групи Петра Багрія. При цьому, ТзОВ “Фармадіс” має спільний телефон з ПрАТ “Ганза” Петра Багрія. Засновником “Фармадісу” є Сергій Сіора, який у свій час був одним з учасників ТОВ “Сумська аптечна компанія”, засновником якої до 2006 року було “Ганза”. 

В 2013 році з 14 лотів на закупівлю протитуберкульозних препаратів МОЗу чотири виграв “Фармадіс” виключно у конкуренції з іншою компанією групи – “Укроптпостачем”. 

Такі ж “торги” знову пройшли у Житомирі.