У дитсадку №37 Житомира батьки здавали на вікна по 700 грн, хоча могли б дешевше

З початку навчального року в 2013-му році й по сьогодні батьки дітей, які відвідують дитсадок №37, що на Московській, двічі здавали по 350 гривень на встановлення нових вікон.

Це лише 50% від загальної вартості встановлення. Іншу половину компенсує міський бюджет у рамках програми 50-50.

Батьки кажуть, що пропонували обрати дешевшого виробника, але в закладі повідомили, що “тендер виграла фірма “Віндзор” (власник – депутат міської ради Микола Савенко). 

Попередній міський голова Житомира Володимир Дебой, презентуючи програму “50-50” постійно наголошував, що батьки мають право самі обрати виробника без тендерів, щоб унеможливити будь-які закиди щодо корупійності цієї програми.

З часу дії програми “50-50” в Житомирі замінили більшу частину вікон в школах й дитсадках.

Самі батьки дитсадка №37 не хочуть оприлюднювати деталі перемовин з ними, щодо різного роду зборів коштів. Але вони чітко бачать комерційний інтерес зацікавлених осіб.

“Добре, коли в сім’ї є якась копійка й родина може оплатити всі ці здачі коштів, а що робити батькам, які живуть на мінімальну зарплату? Заплати за всі ремонти й сиди без хліба? Адже не хочеться, щоб через гроші, до дитини в дитсадку погано ставились, або взагалі вигнали з нього”, – каже мама-житомирянка, чиї діти ходять в вищеназваний дитсадок.