​Віталій Журавський: Ухваливши антикорупційні закони, парламент заклав підвалини для боротьби з корупцією цивілізованими методами

Пакет антикорупційних законів, ухвалений парламентом 7 жовтня, закладає реальні підвалини для боротьби з корупцією цивілізованими методами. 

Про це заявив народний депутат Віталій Журавський.

«Необхідність прийняття пакету антикорупційних законів назріла досить давно. Свого часу був ухвалений навіть відповідний закон про боротьбу з корупцією. Але системна протидія цьому злу на державному рівні була відсутня. Корупція перетворилася на справжнє національне лихо і чи не найголовнішу загрозу національній безпеці. Фактично боротьба з корупцією лише імітувалася», – зауважив народний депутат.

За словами Віталія Журавського, ухвалення пакету антикорупційних законів стало тестом парламенту на самоочищення, і він цей тест успішно склав.

«Так, антикорупційні закони не є повністю досконалими. До окремих положень деяких із них є суттєві зауваження. Однак ми були зобов’язані ухвалити ці закони, аби закласти реальні підвалини для боротьби з корупцією цивілізованими методами. Ці закони можуть запрацювати тільки за умови, якщо Верховна Рада прийме закон про прокуратуру, виконавши, таким чином, останню рекомендацію Ради Європи», – зауважив нардеп.