Журавський: парламент скасував ганебний механізм отримання спадщини попри шалений спротив лобістів

Про це заявив народний депутат Віталій Журавський у четвер, 23 жовтня під час зустрічі з виборцями у Коростишівського та Радомишльського районів.

«Донедавна, щоб оформити спадщину, людина, по суті, повинна була викупити у чиновників батьківську хату. Чи справедливо, коли людину змушують сплачувати колосальні гроші, аби стати власником того, що і так їй належить по праву? Окрім цього, на оформленні спадщини наживалися усілякі нотаріуси та оцінщики нерухомості. Вони висмоктували з людей останні гроші. А нині – в часи кризи – люди економлять на кожній копійці», – заявив Віталій Журавський.

«На щастя, у нинішньому парламенті вдалося скасувати ганебний механізм отримання спадщини, долаючи шалений супротив лобістів, нотаріусів і оцінщиків нерухомості», – додав він.

«Нинішній склад наступного парламенту ввійде в історію і як парламент, який прийняв два епохальні закони – закон про вищу освіту і закон про прокуратуру. Це суто європейські закони, які в результаті наблизять нас до європейської спільноти і які Верховна Рада була не спроможна прийти за всі роки незалежності. Я їх активно відстоював і щасливий, що вони вступили в силу», – зауважив нардеп.

«Нам вдалося багато, але треба зробити більше для нашого краю, для України. Це моє кредо», – додав Віталій Журавський.

Прес-служба народного депутата Віталія Журавського