Після запису у соцмережі про харчування у 95-ці, до Житомира їде інспекція Міноборони

Київський волонтер та режисер студії Babylon’13 Лора Артюгіна позавчора приїжджала на тренувальну базу 95-ї бригади, де проходить підготовку 90-й батальйон.

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбук.

За її словами, хлопців  харчують просто жахливо.

“Дуже хочу запросити на вечерю Міністра оборони. На вечерю до хлопців у 95 аеромобільну на базу під Житомир. Хочу, щоб він разом із своїми генералами поїв “зварені консерви тюльки” – цитата. Позавчора їздили з волонтерами у 90-ий окремий десантний батальйон. Тому мене не було біля КМДА на мітингу по к-тру “Жовтень”. Завезли теплі американські куртки, броніки, каски, тощо.  Зайшли у їдальню – на фото “вечеря десантника” – водяна ячнева каша з підливкою із консерви тюльки! Це неможливо не те, що їсти, це неможливо навіть нюхати. “А що? Ми ж у кільку цибульку покришили, як варили” – сказала мені з посмішкою “повар”. Принизливо. До сліз”, – написала Лора та виклала фото.

І вже сьогодні редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов, теж у фейсбуці написав, що йому зателефонував представник продовольчої служби Міноборони і запевнив, що до Житомира відряджають інспекцію для перевірки якості харчування військових.

“Надеюсь, что бойцы не будут молчать, а расскажут объективно…  Потому что качество питания – проблема не одной 95-й бригады. Вот что написал главстаршина и главкаптерщик вооруженных сил Украины Андрей Хоманчук: “Только, Юрий Бутусов, это не аферисты… Это такое “нормальное” снабжение… Мы выкручиваемся, меню интересное делаем, чтобы тушенку растягивать на вме блюда и кильку эту использовать реже. Максимум – “рыбный борщ” готовим…. а качество как приготовлено это уже работа кухни…но реально – каждый день кормить килькой это пи…ец пи…овый!!! от нее изжога и срачка”, – написав Юрій.