В США використовуватимуть “товсті” манекени для краш-тестів

Традиційні манекени, які використовуються у випробуваннях на безпеку, імітують середня вага дорослої людини – близько 80 кг. 

Але в США вже розробляються нові зразки, що зображують людей з надмірною масою тіла.

Провідний американський виробник таких манекенів, компанія Humanetics, проаналізувала безліч статистичних даних про нещасні випадки і дійшла висновку, що у людей з надмірною вагою шанс загинути в аварії на 78% вище, ніж у середньостатистичних пасажирів. Про це повідомляє канал CNN.

Тому компанія взялася за розробку так званих “огрядних” манекенів. Один зразок вже готовий – він імітує людину вагою близько 125 кг. Найімовірніше, виробник створить і кілька більш повних манекенів.

Стверджується також, що шанс загибелі в ДТП збільшується з віком: наприклад, у 50-річного водія він вищий на 20%, а у 80-річного – на 40%. Тому в США йде робота і над системами комп’ютерного моделювання аварій, які дозволили б вивчати інформацію, отримати яку в ході традиційних краш-тестів неможливо. За словами глави Humanetics Кріса О’Коннора, така система дозволить не лише позбутися дорогих манекенів, а й оперативно змінювати умови тестування, включаючи в них віртуальні моделі повних людей, літніх або дітей.

CNN відзначає, що зараз сучасний манекен для краш-тестів, здатний фіксувати дані з 130 каналів надходження інформації, коштує близько 500 000 євро.


Плазменная резка, гидроабразивная резка в Харькове от «Plazma-Kharkov». Компания проводит работы на современном оборудовании с ЧПУ. Обращайтесь.