На Житомирщині у підприємства забрали родовище з піском

ПП «Екосанд», отримавши ще у 2012 році спеціальний дозвіл на користування надрами для видобування піску з родовища Ушомирське-2 площею майже 7 га, упродовж двох років його розробку так і не розпочало.

Про це Репортеру повідомили в обласній прокуратурі.

“Унаслідок цього, бюджет недоотримав значних коштів, які мали надійти від користування надрами”, – зазначають в повідомленні.

Позов Коростенської міжрайонної прокуратури в інтересах Житомирської обласної ради та Державної служби геології та надр України щодо припинення права користування надрами ПП «Екосанд» господарським судом Житомирської області задоволено у повному обсязі.

Згідно офіційних даних, власниками підприємства є  Мар’ян Малько та Герасим Яринич. Останній є керівником чернівецької ПП „Кострижівський ККБМ”, тернопільського ТОВ “Граніт” та інших. До речі, його чернівецька фірма, згідно повідомлень Пенсійного фонду за 2011 рік, була в “чорних списках” злісних  неплатників зарплат та соцвнесків.

В повідомленні прокуратури не зазначається чи притягнуті до відповідальності чиновники, які давали дозвіл на користування родовищем таким “підприємцям”.