Письменник – учасникам АТО

Акція «Письменник за прилавком», яку першого вересня 2010 року започаткував український письменник Василь Шкляр у Львові, триває.

Свого часу цей почин в одній із книгарень Ужгорода підтримала дитяча письменниця Галина Малик. А Віктор Васильчук з Коростеня вже четвертий рік поспіль стає за прилавок у «Домі Книги» напередодні дня Святого Миколая і власноруч продає свої твори та роздає автографи. 

«Це дуже гарна нагода продемонструвати землякам свій доробок, – каже Віктор, – Адже акція – своєрідна презентація і водночас сесія-автограф, бо покупці зазвичай просять автограф. До того ж книги продаються без націнок і набагато дешевше».

Цього разу акція відбулася 18 грудня. Сам Віктор Васильчук, даючи інтерв’ю журналістці місцевого радіо, зазначив, зокрема: «Якби не сьогоднішні сумні події на сході України, то кошти, виручені від акції, безумовно, пішли б на видання чергової дитячої книги, але… Зважаючи на реалії, всі кошти підуть учасникам АТО, нашим землякам, які героїчно захищають українців від російсько-путінського агресора».

Прокоментував цю подію і голова Житомирської обласної організації НСПУ Михайло Пасічник: «Віктор Васильчук не вперше влаштовує у Коростені акцію «Письменник за прилавком», а цього разу вона продиктована бажанням хоч якось допомогти українським патріотам, котрі обороняють Донбас, а відтак – і всю нашу державу, ризикуючи власним життям.Приклад відомого українського письменника, котрий працює в стихії літератури для дітей, варто наслідувати й іншим митцям слова».

…Чимало шанувальників творчості Віктора Борисовича заходили цього дня до книгарні: і колеги-журналісти, і податківці й бухгалтери, і будівельники й міліціонери, і школярі. А допомагали працівники магазину Т. Черкаська, продавчині Г. Сарнавська, Н. Тищенко і С. Вигівська. 

Таким чином вони спільно з автором пропагували ще й Тернопільське видавництво «Навчальна книга» – Богдан». Адже згадану книгарню арендує саме це видавництво.