На оздоровлення 300 дітей взимку у 2-х таборах Житомирщини витратять 1,2 млн. грн.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації визначив два табори, які оздоровлюватимуть дітей у січні (який вже завершується) та лютому.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

Дата акцепту – 22 січня.

Перший оздоровчий заклад – КП Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення “Дениші” Житомирської обласної ради. 

Тут оздоровлять 190 дітей віком від 7-до 17 років. Категорія дітей – діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, діти учасників АТО, діти із сімей внутрішньо переселених осіб. Одна зміна – 21 день.

Суму, яку затратять на все – 722 тис.190 грн. (без ПДВ). На одну дитину виходить 3 тис. 801 грн.

Другий табір – Обласний санаторій радіаційного захисту для дорослого і дитячого населення Житомирської обласної рад, що у с. Камяний Брід, Баранівського району.

В закладі оздоровлять 140 дітей того ж віку та тієї ж категорії. Одна зміна – 21 день.

На це піде 526 тис. 260 грн. (без ПДВ). На одну дитину виходить менше, ніж в Денишах- 3 тис. 759 грн.

При цьому, вартість харчування на 1 дитину на добу має становити не менше 40 гривень.

Оздоровити дітей також пропонувало місто Бердянськ, Запоріжської області, але його пропозицію відкинули через проблеми з документацією. 

До речі, цікавий факт, що Бердянськ, незважаючи на значну  відстань від Житомира і області, пропонував за ті ж послуги майже – такі ж суми, а в одному лоті й дешевші.

Нагадаємо, згідно прийнятого обласного бюджету на 2015 рік на “Заходи з оздоровлення та відпочинку дітей…” депутати виділили 3 млн. 643 тис. 900 грн.

Станом на 1 грудня 2014 в області всіма видами оздоровлення і відпочинку охоплено 71 тис.600 дітей, що складає 50,9% від кількості дітей шкільного віку та на 20 тисяч дітей менше ніж у 2013 році.