Хто може спинити війну? – Навіть діти!

Віддати на поталу ворогу Донбас і Крим значило б признати їх раковими пухлинами на тілі України. 

Проте, те що так трапилося з Кримом (хоч це спільна відповідальність всіх нас і тих хто не дав наказу про захист), означає і свідчить лише про одне: віддати чужій жінці немовля, щоб воно лишилося живим – не спрацює. 

Росії люди що там живуть, по суті не потрібні – на малий проміжок часу “возрадувались”, що “їхня взяла”, а тепер пенсіонери та всі решта з малими заплатами (бо багатії природньо і традиційно таким нехтують) виплачують платню та пенсію жителям Криму – платню -тим, які мають де ще працювати.

А щодо ситуації на Донбасі, російський сценарій діє акурат по притчі: бойовики випалюють землю, знищують інфраструктуру, стріляють по жилим районам – винищують людей, – щоби “дитина” не дісталася матері (а якщо уявити, що отримали б вони контроль там – платню та пенсії, платити нема чим, робочих місць нема, доїти Україну зась, з росії гроші розкрадають, та і жити на таку допомогу можна лише доти, поки вона є. А відділили б область, і все: вона теж нікому не треба (або знов пенсіонери і робочі оплачують – але то теж недовго тривало би) ).

І це все, лише через те, що якомусь йолопу, прийшло в голову скористатися тимчасовою дестабілізацією в Україні?!!

То все триває настільки довго, що хочеться взяти меча і розрубати вже той гордіїв вузол, що певно вже більше ста разів позакручували (і з їхньої сторони, і у нас теж).

Довго думала, що можна зробити в галузі інфовідповіді та інфовипередження їхніх дій, крім того, що уже робиться. (Розумію що процес цей довгий, бо на випередження треба було діяти вже з самого початку державності нашої, а то й ще раніше – і особливо посилено на Донбасі і в Криму, тоді б все в стадії інфо і завершилося, але повернемося у сьогодні. Чим більше ефективних дій робиться, тим краще і тим швидше цей процес рухатиметься.)

Було декілька варіантів, один із них побачила у дітей, які листуються з першими особами Європи і деякими з перших осіб Світу (був сюжет по ТБ), а також вразив лист українських військових до матері російського танкіста, якому зберегли життя. Автор дуже просив допомогти йому, щоб лист дійшов до адресатки, а також ще до кількох знайомих тому росіянинові жінок.

Чому б не розширити цю ідею?! Масовість та повторення бомбардування фактами зроблять свою справу. Принаймні в голови хоча б частини зазомбованих росіян та сепаратистів закрадеться думка: “А може, щось таки із того правда? Може справді не все правда із того, що нам кажуть, показують по ТВ?” І то вже буде великий плюс і ще один маленький крок до перемоги. На усіх фронтах.

У зв’язку з цим, пропоную написати відкритого листа путіну від українців, де пояснити популярно, що його чекає та чому він помиляється, листа з вимогою (всі ми знаємо яку). І листи до росіян, російського народу з популярними розширеними роз’ясненнями в чому їх обдурюють, включаючи їхні соціальні проблеми, та фактами.

Може то і не сподвигне їхнього президента на виконання (Мінських, немінських домовленостей, вимоги), зате буде достойною відповіддю на інфовійну чи то пак інфозомбування, котре північний сусід провадить уже роками.

А можна написати, навіть, по листу від різних груп громадян: представників професій, національностей, вікових груп, багато листів від дітей – і закинути в мережі, на ресурси, в Росію (в паперовому(/картонному/пластиковому) матеріальному варіанті, як агітки) + з роз’ясненнями для росіян, що вони втрачають.

На мою думку, краще це зробити на загальнодержавному рівні, принаймні щоб була координація місць впровадження і підтримка, в тому числі закидів на серйозні канали (звісно з відбором найкращих варіантів, які можуть здійснити найсильніший, найсуттєвіший вплив на людей).