Київстар розгортає 3G-мережу швидкісного мобільного інтернету

У Києві в центральному офісі оператора мобільного зв’язку “Київстар” відбулася презентація проекту 3G мобільного інтернету, який починає розгоратися в Україні.

Представники компанії, а також експерт 3G-проекту «Київстар» Алессандро Ананія розповіли журналістам про свої плани побудови 3G-мережі та протестували швидкість 3G інтернету від Київстар в офісній лабораторії 3GKyivstarTestLab.

Оператор вже налаштував тестові базові станції на частоти 1965-1980 / 2155-2170 МГц й досягнув у лабораторних умовах швидкості передачі даних до 32 Мбіт / сек. на завантаженні і 5 Мбіт / сек. на віддачі.

Швидкісний інтернет дозволить абонентам “Київстару” переглядати на мобільному телефоні відеоролики, фільми, мати швидкий мобільний інтернет там, де є покриття оператора без прив’язки до Wi-Fi.

“Київстар” планує розгорнути власну 3G мережу протягом 18 місяців. 

Першочергово 3G покриття отримають обласні центри та великі міста, а вже потім – периферія.

Щодо того, скільки коштуватиме 3G абонентам, у “Київстарі” поки не кажуть, адже на тарифну політику впливатиме як економічна ситуація в країні, так і цінові ініціативи конкурентів.

Кількість телефонів абонентів, які підтримують стандарт 3G в мережі «Київстар» налічує 7,936 млн, серед яких – телефони, смартфони, планшети, модеми та інші. Після старту 3G цим абонентам “Київстару” для користування швидкісним інтернетом не потрібно буде змінювати телефон.

А для тих власників старих телефонів, які захочуть завжди мати при собі швидкісний інтернет, є привід придбати телефон, який підтримує стандарт 3G. 

Эксперт 3G-проекту «Київстар» Алессандро Ананія з італійської одиниці VimpelCom Ltd використає досвід міжнародної групи, яка будувала 3G і 4G мережі в 15 країнах світу для того, щоб “Київстар” порадував своїх абонентів якісним 3G зв’язком.