Батьківський контроль – справа тонка

Нинішні діти починають вчитися рахувати, писати і читати практично одночасно з роботою за комп’ютером. 

Добре це чи погано – питання спірне. Але безсумнівно, що освоєння комп’ютера з юних років відкриває широкі можливості в плані розвитку та освіти, які найчастіше реалізуються за активної підключенні батьків в якості направляючої і контролюючої сторони. 

На жаль, спілкування дитини з комп’ютером «на ти» зазвичай створює батькам масу проблем, адже їм доводиться уважно стежити за комп’ютерними дослідженнями свого чада і при необхідності приймати ті чи інші заходи. Як правило, батькам потрібно організувати контроль за часом роботи на комп’ютері (час доводиться обмежувати), регулювати доступ до «шкідливим» програмами (зокрема, до ігор), а також спостерігати за використанням Інтернету і блокувати доступ до невідповідних для дитини ресурсам.

Ідеального рецепта настройки батьківського контролю не існує, оскільки тут все залежить від цілого ряду чинників: рівня комп’ютерної підготовки дитини та її батьків, комп’ютерних переваг і ступеня свідомості підростаючого покоління і, нарешті, від ставлення самих батьків до даної проблеми. 

Варіантів організації батьківського контролю декілька. Можна обмежитися вбудованими засобами Windows, задіяти модулі батьківського контролю в рішеннях класу Internet Security, підключитися до сервісів для фільтрації небажаних сайтів або встановити спеціалізовані програми батьківського контролю. http://www.mipko.ru/personal-monitor/  – розглянте  варіант контролю на практиці.