Житомирська міськрада не хоче фінансувати лікарів вузлової поліклініки станції Житомир

Прокуратура м. Житомира, за результатами розгляду звернення головного лікаря ДЗ “Вузлова поліклініка станції Житомир Південно-Західної залізниці” щодо неналежного фінансування установи, розпочала кримінальне провадження.

Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Установлено, що посадові особи Житомирської міськради, порушивши вимоги бюджетного законодавства, не профінансували поточні видатки державного закладу на загальну суму понад 360 тис грн.

Унаслідок цього, 37 працівникам медичного закладу протягом січня-березня поточного року заборговано 240 тис грн заробітної плати.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться слідчими лінійного відділу на ст. Житомир УМВС України на Південно-Західній залізниці.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура м. Житомира.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Як повідомляла раніше прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту, місцевою владою не прийнято рішення щодо взяття на фінансування закладу,він не включений до мережі місцевих бюджетів та відповідно не має затвердженого кошторису на 2015 рік.

При цьому, у березні виконком прийняв рішення, що поліклініка стане структурним підрозділом Першої міської лікарні обласного центру.