Житомирські бездомні просять для себе окрему баню, бо приміщення від облради не придатне. Відео

Після свята Пасхи частина бездомних Житомира разом з керівником “Міського центру обліку бездомних осіб” Владиславом Паламарчуком записали звернення до міської громади та міської влади.

На відео вони зазначають, що їм нема де помитися – внаслідок цього, не можуть відвідувати поліклініки та лікарні, користуватися громадським транспортом.

“Допоможіть нам. Баню якусь відкрийте, щоб могли помитись, попратись, постригтись”, – кажуть бездомні.

“Як бачте, люди самі хочуть привести себе у “божеський” вигляд. Допоможіть їм”, – підсумовує Владислав.

Як зазначає Тетяна Козлова з “Громадського простору”,  ситуація у Житомирі дуже цікава: митися бездомним ніде – навіть у лікарнях та поліклініках внаслідок цього виникають проблеми. Громадські активісти кажуть, що вони зверталися до міської влади: у відповідь їм порекомендували звернутися до недержавного “Міського центру обліку бездомних осіб”.

“Цій благодійній організації міська влада не надавала ні приміщення, ні бюджетного фінансування, але хоче, щоб вона замість влади вирішувала проблему. Надане Житомирською обласною радою приміщення для розміщення центру ресоціалізації бездомних, не має ні туалету, ні каналізації, ні душових – без недешевого ремонту використовувати його для помивки та ночівлі бездомних неможливо”, – зазначає Тетяна.