Безпілотники від GOOGLE вийдуть на дороги влітку

“Гугломобілям” дозволили з’явитися на міських вулицях. 

Компанія Google перейде до чергового етапу випробувань розробленого власними силами безпілотника вже цього літа: під прицілом – вулиці каліфорнійського містечка Маунтін-В’ю.

Розповідаючи про майбутні випробування в офіційному блозі Google, глава проекту Кріс Урмсон заявив, що випробувачі приділяють неабияку увагу безпеці. Приміром, максимальна швидкість безпілотників буде обмежена 40 км / год, та й повністю безпілотними вони не залишаться. На цьому етапі транспортні засоби будуть забезпечені знімними кермом і педалями, а також підстраховувати електроніку водієм.

Фірмові безпілотники отримають ту ж саму систему автономного управління, яку Google останні кілька років тестує на звичних автомобілях (наприклад, Lexus RX). За підрахунками Google, дистанція, яку пройшли випробувальні прототипи за цей час, еквівалентна 75 років звичайного американського водійського досвіду.

Стверджується також, що в найближчому майбутньому Google планує залучати до випробувань своїх безпілотників і добровольців з боку. Зроблено це буде головним чином для того, щоб з’ясувати ставлення публіки до автономних транспортним засобам, так як в Google упевнені, що “автопілот” здатний докорінно змінити принципи побудови світової транспортної системи.


Автоателье Аrtelit предлагает автолюбителям автостекла для иномарок. Прекрасный выбор, отличные цены. Обращайтесь – http://art-elit.ru/