ГР “Народний контроль” організував виставку світлин “Обираючи Європу”

Виставка світлин «Обираючи Європу», присвячених спогадам про Революцію Гідності, відбулася в Житомирі. Акцію провів Громадський рух «Народний Контроль». 

Мета акції – нагадати владі та суспільству, що інтеграція в Європу була головною вимогою Революції Гідності і далі лишається ціллю для України.

Напередодні «Народний Контроль» закликав охочих поділитися світлинами з власного архіву. На це відгукнулися професіонали та фотоаматори, надавши кілька десятків яскравих фотографій. Трагічні ситуації, масштабні протистояння, миттєвості радості та теплі обійми, людський відчай і неодмінно незламність в очах – такі спогади українців про Революцію у тих світлинах.

Аналогічні акції відбулися в десяти обласних центрах України. «Ми очікуємо від влади та суспільства підвищити розуміння важливості обраного українцями у 2012 році європейського вектору розвитку до готовності відстоювати свій вибір, навіть у збройній боротьбі. Ми повинні відстоював вимоги Майдану з побудови вільного справедливого суспільства, – усе, заради чого наші співвітчизники віддали життя. Варто визначити, що насамперед, потрібно зосередитися на подоланні корупції в державі, децентралізації влади, і, звісно, сприяти розвитку малого та середнього бізнесу – від цього залежить зайнятість населення і достаток народу», – прокоментувала керівник обласного осередку ГР «Народний Контроль» Світлана Пахольчук.

Фотовиставка зацікавила містян різного віку, викликавши жваві обговорення подій і навіть дискусії навколо очікуваних наслідків.