Google Fi і Велика Перебудова мобільного зв’язку

Минулого тижня компанія Google стала оператором мобільного зв’язку.

Вона довго до цього йшла і тепер пропонує підключення до власної мережі під назвою Project Fi. Наскільки можна судити за наявною інформацією, власних «сот» у компанії немає, вона – оператор віртуальний, який орендує потужності третіх компаній (у США це Sprint і T-Mobile). Але і зв’язок у неї … як би це сказати … не зовсім стільниковий.

Самі гугловці називають Fi «мережею мереж» і означає це наступне. У тих районах, де «покриття» хороше, але доступний тільки стільниковий зв’язок якого-небудь одного оператора, передача даних проводиться традиційно, через «стільники».

Однак, якщо в даній конкретній точці доступні дві стільникових мережі, смартфон самостійно вибере найшвидшу з них. А якщо до того ж можливе підключення до інтернету по Wi-Fi (скажімо, абонент перебуває вдома, або в кафе, чи в громадському транспорті), смартфон знову ж автоматично переключиться на нього.

Для користувача ці маніпуляції непомітні: вхідні та вихідні дзвінки, SMS, IM, веб-серфінг – все як працювало, так і продовжить працювати. Різницю він відчує тільки отримавши місячний рахунок: дані, які пішли по Wi-Fi, обійдуться дешевше, або зовсім безкоштовно. 

Єдиний тариф в Project Fi, до речі, такий: $ 20 за безлімітку по дзвінках і текстового спілкування, плюс по $ 10 за кожен гігабайт. Оплачені, але не використані гігабайти повертаються (грошима).


Безлимитная связь для бизнеса от Westek. Всегда выгодно и качественно. Самый красивый номер. Обращайтесь, заказывайте.