Європейці слухали Гімн України у виконанні “Девчонки из Житомира”

У Нью-Йорку відбувся Grand International Festival – найяскравіша подія Америки, що дарує найбільшу розкіш – розкіш людського спілкування, виступи відомих артистів, презентацію кращих бізнес-проектів та можливість неповторного відпочинку. 

Перший фестиваль відбувся минулого року, в ньому взяли участь і представниці команди КВН “Девчонки из Житомира”. Цієї весни учасниці знаменитої команди зайняті в маштабних проектах у рідній Україні. Однак вони з приємністю згадують виступи на сцені фестивалю, а також концертний тур “За мир!” містами Америки. 

З не меншим теплом КВНщиці згадують гастролі в країнах Європи, де вони є частими й бажаними гостями. Хочу поділитися з читачами інтерв’ю з лідером телевізійної команди КВН “Девчонки из Житомира”, популярною актрисою, телеведучою Мариною Поплавською, яке ми зробили в 2013 році.

КВН СПРИЯЄ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ

Влітку 2013 року учасниці команди КВН «Девчонки из Житомира» побували в Німеччині в рамках спільного проекту молодіжної організації «DJR» (Німеччина) та Асоціації «КВН України» «Молодь у Європі та демократичні процеси» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Протягом 10 днів українці переймали досвід Європейського Союзу. Відбулися цікаві зустрічі та круглі столи з колегами з Німеччини та Франції. Українська делегація мала офіційний прийом у Європейському молодіжному центрі Ради Європи у Страсбурзі. Було досягнуто ряд домовленостей щодо продовження та розширення обмінів у 2014 році між молодіжними та студентськими організаціями України, Німеччини та Франції.

Завершальним акордом поїздки став виступ команд КВН України та Німеччини у м. Карлсруе з нагоди Дня Незалежності України. Марина Поплавська каже, що було досягнуто ряд домовленостей, тож попереду – багато спільних молодіжних проектів між Україною та ЄС.

МАРИНА ПОПЛАВСЬКА ВІДЧУЛА СЕБЕ “ПОНОМАРЬОВИМ”

Оскільки концерт відбувався 24 серпня, ведучий і директор Західноєвропейської ліги КВН Костянтин Андрєєв попросив житомирянку Марину Поплавську заспівати Гімн України. Глядачі знають її, як талановиту актрису, ведучу різноманітних заходів і телепрограм, співачку й обличчя найтитулованішої української команди КВН.

Лише «Девчонкам из Житомира» вдалося виграти два КіВіНи на міжнародному пісенному фестивалі «Голосящий КіВіН» в Юрмалі. Першу статуетку наші землячки завоювали ще 1997 року, а другу – 2011-го. Це був справжній фурор. Вигукам «Браво!» не було кінця. Житомирська команда вперше за 10 останніх років привезла в Україну престижну юрмальську нагороду. Свою перемогу «Девчонки из Житомира» присвятили 20-й річниці незалежності нашої Батьківщини.

Особливий символізм такої присвяти можуть оцінити ті, кому відомі декілька фактів з позаекранної біографії Марини Поплавської. Марина Францівна – вчитель вищої категорії – «старший вчитель», викладає українську мову та літературу учням ЗОШ №33 міста Житомира. Педагогічна нива була мрією з дитинства. Значну роль у виборі життєвих пріоритетів зіграло й те, що Марина Поплавська народилась в один день з Тарасом Шевченком у Новограді-Волинському, де побачила світ і велика Леся Українка. Тому можна лише уявити, що означало для Марини прохання виконати Гімн неньки-України перед європейським товариством.

«Жартома кажу, що я відчувала себе Пономарьовим. Якщо серйозно, у мене в середині затріпотіло серце. У залі було стільки людей, скільки зазвичай збирається на концерти наших головних зірок. Пишаюся тим, що мені довірена була така велика честь», – говорить Марина Поплавська.

ЖАРТИ “ДЕВЧОНОК ИЗ ЖИТОМИРА” СТАЮТЬ КРИЛАТИМИ

Гумор «Девчонок из Житомира» критики порівнюють з найкращими фільмами Марка Захарова. Адже кожен жарт житомирських дівчат несе в собі життєву мудрість, певний месидж найперше молодому поколінню. Саме тому їхні жарти відразу стають крилатими. Навіть такі серйозні теми, як «міждержавне спілкування», стають ближчими людям через призму гумору.

Свідчення тому знаменита пісня «Девчонок» – «Шенгенская зона». Після її виконання глядачі в захопленні аплодували Марині Поплавській понад хвилину (небачений факт для Юрмали!). А сама пісня в Ютюбі стала найпопулярнішим КВНівським хітом за останні роки.

2012 року наші «Девчонки» знову «підняли на вуха» Юрмалу, заспівавши «Пісню про жіночу логіку» на музику знаменитої «Ми вибираємо…».

«Юрмальські продюсери сказали нам, що в залі сидів сам маестро Едуард Колмановський – автор знаменитої пісні, яку співала Світлана Крючкова у «Великій перерві». Він був приємно вражений, сказавши, що не очікував почути свою пісню в Юрмалі», – розповідає Марина Поплавська.

«Це велика публіка!», – ризикнула зімпровізувати Марина Поплавська, стоячи на юрмальській сцені. І тут хочеться згадати слова геніального Барона Мюнхгаузена: «Серйозне обличчя – це не завжди ознака розуму. Посміхайтесь, панове, посміхайтесь!»