​Нардепи Житомирщини за 5 місяців роботи зареєстрували 37 депутатських запитів

Серед передбачених законодавством інструментів парламентського контролю за діяльністю органів публічної влади, підприємств, установ і організацій провідне місце посідають депутатські запити. 

Громадянська мережа ОПОРА зібрала та проаналізувала інформацію про кількість, тематику поданих запитів депутатами Верховної Ради України за 5 місяців діяльності Парламенту.

282 народні депутати восьмого скликання Верховної Ради з початку роботи парламенту зареєстрували 1451 депутатський запит. Найбільше уваги нардепи приділили темам дотримання законності, економічним та соціальним питанням, на які припало 60% від усіх запитів (857). Значно менше депутати цікавились питаннями законотворення (два запити від депутата Блоку Петра Порошенка Михайла Довбенка про діяльність ДП «Укрспирт»). Гуманітарних питань стосувались лишень двадцять депутатських звернень.


Развадовький В.Й. подав 15 запитів (1 – колективний, 14 – індивідуальні), що стосується безпосередньо його округу – 14;

Арешонков В.Ю. подав 5 запитів (5 індивідуальних), що стосується безпосередньо його округу – 4;

Дзюблик П.В. подав 5 запитів (4 – колективні, 1 – індивідуальний), що стосується безпосередньо його округу – 3;

Ревега О.В. подав 5 запитів (4 – колективні, 1 – індивідуальний), що стосується безпосередньо його округу – 1;

Розенблат Б.С. подав 5 запитів (5 – колективних), що стосується безпосередньо його округу – 0;

Литвин В.М.  подав 2 запити (2 індивідуальних), що стосується безпосередньо його округу – 1.


Депутатський запит – вимога народного депутата, народних депутатів чи комітету Верховної Ради України дати офіційну відповідь з питань, віднесених до їх компетенції. Запит заявляється на сесії Верховної Ради України до Президента України, до органів Верховної Ради України, до Кабінету Міністрів України, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України, незалежно від їх підпорядкування і форм власності.