Облрада розподілить 12 мільйонів гривень

Президія обласної ради погодила перелік питань 31-ї сесії.

Засідання президії відбулося 25 травня. Члени президії обговорили неузгоджені питання, та ті, які мали різні рекомендації постійних комісій.

На розгляд чергової сесії вносяться 74 питання. 31 сесія обласної ради розпочне роботу о 10.00 28 травня.

У межах питання Про внесення змін до обласного бюджету, президія погодила придбання засобів медичного призначення для кардіохірургічного центру обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського – 500 тис. грн. – і спрямування 150 тис. грн. на реалізацію обласної комплексної програми соціального захисту інвалідів та незахищених верств населення області на 2013-2017 роки.

Члени президії підтримали питання Про перспективний план формування територій громад області разом із зауваженнями та доповненнями, а також вирішили спочатку голосувати за це питання в цілому, а потім приймати рішення окремо щодо кожного з районів.

Планується додатково спрямувати кошти в сумі 2 млн 500 тис. грн. на Програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО на територію області, та військовослужбовців, працівників ЗСУ, Національної гвардії, СБУ, інших силових структур, що брали участь в АТО у 2015 році.

Загалом на черговій сесії депутатський корпус розподілить понад 12 млн грн. коштів обласного бюджету, з них на галузь охорони здоров’я планується спрямувати майже 6 млн грн., на соціальне забезпечення – близько 3 млн грн., на освіту – 600 тис., стільки ж на галузь фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді, на культуру – близько 500 тис.

На цій сесії депутати прийматимуть рішення про призначення керівників комунальних закладів: директора закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко», директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату, головного лікаря обласного стоматологічного об’єднання, директора КП «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».

Прес-служба обласної ради