Олена Легенчук: «Той, хто кохає – завжди буде красивим»

Молодий житомирський фотограф Марія Хомчук та візажист Олена Легенчук 21 травня презентували свою другу персональну виставку робіт «Пишаюся тим, що маю», підготовка до якої тривала з осені минулого року.

Результатом роботи задоволені обоє. Репортер Житомира поспілкувавлся з Оленою Легенчук.

Розкажіть про сьогоднішній проект, що надихнуло на його втілення?

– Мене надихнуло те, що чоловіки не бажаючи псувати свій імідж, вибирають для себе жінок-моделей за певними критеріями. Ми з Марією намагалися дещо зламати стереотипии краси і показали у новому світлі дівчат з не модельними параметрами, адже вони теж чарівні і заслуговують на увагу. Для цього у соцмережі провели спеціальний конкурс, переможницям якого запропонували знятися в проекті. Я фарбувала їх і створювала окремий образ для кожної, а Марія фотографувала. На виставці показано 9 фотографій, на яких зображено 6 дівчат. Ідея цього проекту пришла нам з Марією в голову за чашечкою кави, і сьогодні ви можете насолодитися нашим результатом.

Що Ви розумієте під поняттям краса?

– Краса – це стан душі людини. Якщо людина красива внутрішньо, то це буде видно і зовнішньо. На жаль, не всі можуть це показати, тому деяким жінкам потрібно допомогти розкрити свій потенціал. Дуже часто за обкладинкою краси знаходиться пустота, тому для мене, в першу чергу, краса – це людина, яка вміє кохати. Той, хто кохає – завжди буде красивим.

Як можна відрізнити красу душевну від краси фізичної?

– Людина, яка вміє кохати, дарувати всім оточуючим позитив – це красива людина душевно і з нею комфортно. Зовнішню красу завжди можна намалювати. Я, як візажист, це знаю, адже вранці ти гарна з макіяжем, а у вечері ти прийшла додому і все змила.

На вашу думку, бути успішною жінкою – це як?

– Успішна жінка – це жінка, не яка має багато грошей, а та – у якої щасливий чоловік, доглянуті діти, яка посміхається. Успішна жінка – це жінка яка сама себе реалізувала незалежно де і в чому, чи на роботі, чи дома, чи у соціальному плані. Головне, що вона всього добилася самостійно.

Чому брали участь у Дні Європи, що там робили?

– На Дні Європи ми розмовляли про те, чим наше місто може бути цікавим Європі, що потрібно для цього робити. Взагалі я вважаю, що нам не потрібно кудись йти, потрібно займатися самоідентифікацією, і тоді всі будуть йти до нас. Також на Дні Європи я презентувала свої браслети, закликаючи людей не нарікати, а завжди радіти. Якщо хочеш змінити світ – зміни самого себе. Це моє гасло, і я до цього закликаю інших.

Ви берете участь у кастингах на Інтері, що саме там робите?

– Я там навчаюсь на телеведучу. Оскільки я реалізувала себе, як мама, як дружина, як бізнесмен, то у мене є можливість реалізувати свою дитячу мрію. Я не знаю вийде у мене чи ні, але я буду намагатися. Краще щось зробити, ніж потім жалкувати все життя, що не зробив.

Як Ви знаходите час, щоб поєднати, і навчання, і бізнес, і громадську діяльність?

– Я завжди на це питання відповідаю однаково, що я не встигаю, але дуже намагаюсь (сміється). Життя одне, тому мені хочеться спробувати все. Я хочу завжди йти у ногу із сучасністю, і навіть, коли мені виповниться 80 років, бути цікавою своїм дітям, внукам та правнукам.

Яке у Вас хобі?

– Мені дуже подобається створювати образи. Я коли дивлюсь на людину, то складаю образ, який би хотіла бачити, тому моделюю картинки в голові і вже потім їх створюю.

Ваші побажання читачам.



– Я б хотіла побажати всім читачам нашої країни, читати гарні новини, які будуть надихати та наповнювати, але для цього люди самі повинні створювати ці хороші новини.

Ольга Багінська