У 26-річного житомирянина, який пограбував елітний ресторан, київська міліція вилучила РПГ, гранати, набої та тротил. Фото. Відео

У фігуранта, підозрюваного у вчиненні розбійного нападу на столичний ресторан, під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили близько двох тисяч набоїв до стрілецької зброї, десять предметів, схожих на гранати, та майже вісім кілограмів вибухових речовини.

Про це повідомляє київська міліція.

У ході проведення розшукових заходів працівники Печерської районної міліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку ГУМВС України в місті Києві затримали 26-річного уродженця Житомирщини за  розбійний напад на один з ресторанів у Печерському районі столиці.

Нагадаємо, два тижні тому до міліції звернувся охоронець ресторану на Дніпрі. Він повідомив, що о 4.20 до ресторану зайшли невідомі чоловіки в матерчатих масках. Заклад вже було зачинено, відвідувачі розійшлися, охоронник знаходився у приміщенні один. Зловмисники, погрожуючи невстановленою короткоствольною зброєю,зв’язали потерпілого та відкрито викрали сейф з 200 тисячами гривень.

У рамках розслідування кримінального провадження за місцем тимчасового проживання підозрюваного було проведено санкціонований обшук. 

Житомирянин в однокімнатній орендованій квартирі готельного типу зберігав майже дві тисячі набоїв калібру 5,45 та 7, 62 мм., шість гранат (РГД-5 та Ф-1), чотири РПГ та вибухові речовини (тротил і пластид) загальною вагою близько восьми кілограмів. Всі предмети правоохоронці вилучили та направили на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в м. Києві.

Правоохоронці з’ясовують канал надходження зброї до Києва та мету її зберігання. Окрім вчинення розбою (ст. 187 КК України) фігурантові кримінального провадження оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Досудове розслідування триває.