У Житомирі школярі ЗОШ №16 проводять аукціон, щоб врятувати учня цієї школи

3 червня о 10-00 керівництво ЗОШ №16 проводить концерт та благодійний аукціон. Зібрані кошти підуть на лікування учня школи 12-річного Соколовського Максима, якому поставлено діагноз “Ювенільний ревматоїдний артрит з системним протіканням”.

Через хворобу хлопчик перестав рости, у нього різко змінюється температура, знизився імунітет. У суглобах відбуваються запальні процеси, що спричиняє пекельний біль… Та лікарі не втішають: мовляв, можливі ускладнення, що спричинять порушення в інших органах тіла Максима.

Хвороба прогресує, тому Максимчику важлива кожна хвилина, поки хвороба не перейшла у важку стадію, коли лікувати вже не буде сенсу. Єдиний препарат, який підійшов дитині – «Актерма». «Актерма» не викликає алергії, забезпечує позитивну динаміку лікування без побічних реакцій. Але всі ці дива можливі лише до гормональних змін в організмі хворого, тобто до підліткового віку. А час спливає. А держава не допомагає. 

Сім’я знаходиться у важкому не лише моральному, але й матеріальному становищі. Благо, батьківський комітет школи та шкільний парламент виявилися небайдужими і намагаються зібрати кошти на лікування хворого Максима. Але необхідну суму їм зібрати не під силу. Інакше немає сенсу навіть це лікування й починати.

Запрошуються всі житомиряни та гості міста.