​У Житомирі відзначили 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни

Участь у святкових заходах, що проходили біля Монумента Слави, взяли голова Житомирської обласної ради Віталій Француз, голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський, заступник голови обласної ради Руслан Годований, в.о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк, народні депутати України Борислав Розенблат та Ірина Суслова, голова обласної спілки ветеранів, депутат обласної ради Микола Каширін, представники духовенства, громадських, ветеранських організацій, командування Високомобільних десантних військ ЗСУ.

Цьогорічна церемонія вшанування Великої Перемоги розпочалася із дійства – житомирські школярі на клумбах вздовж алеї Слави виставили макову інсталяцію із-понад 2 тисяч квітів.

Від імені депутатського корпусу обласної ради виступив та привітав усіх жителів області Віталій Француз: «Наші батьки, матері, діди, здобуваючи цю перемогу, думали, що це остання війна на нашій землі. Але дехто не зробив висновків з історії Другої світової війни; із історії, яка говорить, що агресор, який хоче забрати мирне життя у громадян інших країн – буде обов’язково переможений. Ми низько вклоняємось і дякуємо вам за те,що ви відстояли мир. Ми дякуємо сьогодні всім тим, хто там, на Сході нашої держави, відстоює нашу незалежність, наше право мирно і щасливо жити на своїй Богом даній землі».

9tr 8

Під час заходу провели церемонію передачі естафети «Захисники України». Символічну гільзу у вигляді прикордонного стовпа, наповнену житом, як символ охорони рідної держави, генерал-майор Микола Каширін разом з учасниками збройних конфліктів на території інших держав передав командуванню Високомобільних десантних військ Збройний Сил України.

9tr 12

9tr 13

9tr 15

9tr 16

Після чого всі присутні мали змогу викласти квітку пам’яті – червоний мак -на постаменті Вічного Вогню.

9tr 19

9tr 22

9tr 20

Прес-служба обласної ради