У найближчий тиждень ціни на пальне по Україні будуть стабільні. На Житомирщині найдешевший 95-й

Без категорії

З 15 по 22 травня всупереч очікуванням ціни на нафтопродукти залишалися стабільними – повідомляє Сергій Сапегін, директор НТЦ “Психея”, передає “Сегодня”.

За його словами, середня ціна на дизельне паливо-євро залишилася на позначці 20,61 грн за літр, на бензин А-95-Євро – 20,55 грн. А-92-Євро невідчутно подорожчав – до 19,84 грн.

Найдешевший дизель (18,40 грн) продавався в Луганській області, “п’ятий” (18,60 грн) – у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Хмельницький областях, а також у Києві, “другий” (17,60 грн) – у Харківській області.

У найближчий тиждень ціни на пальне мінятися не будуть. Їх стабільності сприятимуть: зміцнення гривні на міжбанківському ринку (з 22,35 до 21,00 грн за один долар) протягом минулого тижня після падіння в понеділок, збереження європейських нафтових котирувань на рівні $ 65-67 за барель з прогнозом на зниження, значна пропозиція нафтопродуктів на оптовому ринку, відсутність адміністрування п’ятивідсоткового податку з роздрібної реалізації нафтопродуктів (податок введений, але механізм його справляння не працює, і багато заправок про нього “забувають”). Тим самим вивільняються кошти для “оптимізації” цін”.