Волонтери відмовляються допомагати МВС на передовій через побитого активіста на Житомирщині. Відео

Одна з волонтерських мереж “Народний тил” оголосила бойкот усім підрозділам МВС на передовій, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Волонтери протестують проти непрозорого, на їхню думку, розслідування справи проти одного зі своїх активістів. Бійка сталася 5 місяців тому на Житомирщині. 

Потерпілий тоді волонтер Михайло Бакалюк з одного з учасників бійки перетворився на підозрюваного – про це йому усно заявили слідчі. Волонтери підозрюють родинні зв’язки між нападниками та місцевою міліцією.

Із передової лише за півдня протесту волонтери отримали 6 дзвінків із проханнями про тепловізори, джипи та аптечки саме від бійців МВС. 

“На мене було скоєно напад двома невідомими особами в стані алкогольного сп’яніння. Це сталося в Ємільчиному Житомирської області у вечірній час. Нібито була зачіпка, що я неправильно стою і заважаю, власне кажучи, я не порушував правил дорожнього руху”,– каже потерпілий. 

 “Це реакція на безпорадність і абсолютно незахищеність проти свавілля тих людей. Ми не бачимо іншого виходу, як щось зробити. Це лише перший крок”, – додав керівник ВО “Народний тил” Георгій Тука.

Натомість у міліції переконують, що роблять усе необхідне для покарання винних. 

“Слідство ведеться абсолютно неупереджено, прозоро. Щоб не було розмов про те, що там кумовство, сватовство і таке інше, ми самі зацікавлені в тому, щоби Ємільчинським райвідділом це кримінальне провадження не розслідувалося”, – запевняє Ігор Шишковський, заступник керівника Ємільчинського райвідділку міліції, йдеться в сюжеті “ТСН”.

В Житомирському УМВС вже зазначили, що  жодних підстав для звинувачень в упередженості досудового розслідування вказаного факту немає. 

“Поширена у засобах масової інфомації заява однієї з громадських організацій, волонтером якої є названий киянин і який є власником травматичної зброї, щодо необ’єктивності слідства є безпідставними. Кримінальне провадження було розпочато 25 грудня 2014 року за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За цей час проведено низкунеобхідних слідчо-розшукових заходів та експертних досліджень. Водночас за рішенням районного суду до матеріалів провадження приєднано й заявидвох інших учасників конфлікту, місцевих жителів, щодо визнання їх потерпілими. В одного з чоловіків, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, констатовано тяжкі тілесні ушкодження. Жоден з працівників міліції не був учасником цього конфлікту”, – кажуть в міліції.