Давайте говорити правду: медицина у нас платна, тому змирімось з цим – Міністр охорони здоров’я у Житомирі

Перебуваючи у Житомирі 18 червня,  Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі завив, що медицини у країні безплатної немає, тому варто з цим змиритись.

“Давайте говорити правду: медицина платна, змирімось з цим. Але поки платиться в кишені. Я не кажу на них хабарі, а вважаю, що це гонорари. Та ми пропонуємо перевести медицину на оплатну основу, через лікарняні каси і зникне корупційна складова. А гроші підуть в бюджет і на хороші зарплатні”, – сказав Міністр.

На питання журналістів, чи не будуть всерівно брати хабарі поза офіційною сплатою, Міністр запевнив, що Грузія спробувала і все вдалося.

“Ми теж у Грузії думали, що не зникне корупція, але все пройшло нормально. Грузини вже забули, що таке хабар, ну, хіба що подяка лікарю за роботу. У нас дають віскі чи коньяк. Але всі розуміють, що вже заплатили раз, то навіщо мені знову платити. До того ж, 9 років тюрми, як для того хто бере і того, хто дає – хороший стимул цього не робити. Тому, кажу, все і в Україні вдасться, повірте”, – запевнив Квіташвілі.