​Польща очікує рішення США про розміщення озброєння через кілька тижнів 

Варшава очікує, що влада США прийме рішення про розміщення важкого озброєння на території країни протягом декількох тижнів. 

Про це журналістам розповів міністр оборони Польщі Томаш Семоняк, передає Reuters.

Напередодні Польща підтвердила, що Варшава веде переговори з Вашингтоном про розміщення танків, артилерійських систем, бойових машин піхоти і іншого важкого озброєння на своїй території. 

Як очікують у владі Польщі, розміщення озброєнь стане черговим кроком до збільшення присутності США в Польщі і в Східно-Європейському регіоні. Варшава вже давно прагне до найбільшої американської військової присутності на своїй території і на всьому східному фланзі НАТО, сказав Семоняк.

Ці наміри США також привітав голова Міноборони Естонії. Раніше Естонія, Латвія і Литва запропонували НАТО збільшити військову присутність в Балтії.

Влада США обговорює пропозицію забезпечити важким озброєнням американський військовий контингент, розташований в країнах-членах НАТО, який раніше перебував під впливом СРСР.

У Міноборони Росії заявили, що Росія зможе адекватно відповісти на розміщення в країнах Східної Європи та Прибалтиці американського озброєння. У відомстві назвали це самим агресивним кроком Пентагону і НАТО з часів холодної війни, який не залишить Росії інших варіантів, окрім як нарощувати свою присутність на західному стратегічному напрямку. Зокрема, як відомо, Росія зможе перекинути в Калінінград ракетні комплекси «Іскандер».

Центр польської освіти UP-STUDY, що вже має 9 років  досвіду у навчанні в Польщі, пропонує здобути в цій країні хорошу освіту. За усіма подробицями звертайтась на http://up-study.net