Ісландія отримала гарантійні листи від страхової компанії «Крузенштерна»

Ісландія зажадала від російських страховиків гарантій виплати компенсації після зіткнення барка «Крузенштерн» з двома кораблями в порту Рейк’явіка.

Про це ТАСС повідомив ректор Калінінградського державного технічного університету Володимир Волкогон.

За його словами, ісландці просять компанію, де був застрахований російський вітрильник, гарантувати їм виплату 700-750 тисяч доларів. Однак це не означає, що сума встановлена, і збиток буде оцінений саме в таку суму, підкреслив Волкогон. Він також додав, що вина російської сторони у трагедії ще не доведена і це «справа довгих розглядів».

З російського боку  гарантії, що вимагалися вже надані, повідомив Волкогон. Російська страхова компанія, за його словами, «направила кілька годин тому гарантійні листи на адресу Берегової охорони Ісландії на гранично необхідні суми».

Раніше стало відомо, що російський барк «Крузенштерн» при виході з порту Рейк’явіка зіткнувся з двома кораблями берегової охорони ВМС Ісландії. Пошкодження отримали всі три кораблі, але ніхто не постраждав.

Аагентство Flashnord повідомляє, що в результаті зіткнення з російським навчальним судном один з кораблів берегової охорони Ісландії отримав дві пробоїни. Пошкодження отримав і другий ісландський корабель, і сам «Крузенштерн».

У Балтійській державної академії рибопромислового флоту, якій належить барк, повідомили, що інцидент стався ще 11 червня. В даний час «Крузенштерн» знаходиться в порту Рейк’явіка. Представники ВМС Ісландії вирішують питання про відшкодування збитку з компанією-страховиком російського парусника.


Страхова компанія ПЗУ надає послуги з автострахування, туристичного страхування, медичного страхування, страхування життя та майна та інші види страховки. Філії компанії присутні по всій Україні, в тому числі і в Житомирі.