Дизайн ванни та санвузла

Ще не так давно ванній кімнаті незаслужено відводилося саме тісне приміщення в квартирі, а інтер’єр ванної та туалету являв собою традиційне поєднання темної і світлої керамічне плитки. Сьогодні розміри ванної збільшилися, ця кімната перестала бути суто допоміжним приміщенням, наповнилася комфортом і стилем.

Одним з популярних планувальних рішень є об’єднання ванної та туалету в одному просторі. Дизайн ванної (туалету) може продовжити загальний стильовий напрям інтер’єру або ж виділитися яскравими, несподіваними ідеями.

Античні мотиви

Якщо дизайн інтер’єру квартири виконаний в класичних традиціях, то, як правило, і дизайн ванної підпорядковується обраним канонам. Приміщення в цьому випадку має бути просторим, правильної форми.

Матеріали

Класичний дизайн інтер’єру ванної припускає використання дорогих матеріалів та аксесуарів. Виконані з натурального дерева меблі прикрашені декором з позолотою і патиною. Під стать гарнітуру підбирається і сантехніка: раковина – з мармуру, фаянсу з ручним розписом або сплавів міді, позолочені крани, кришталеві вентилі.

Природні матеріали – мармур, камінь, керамічна плитка – стають провідними в обробці. Кольорове рішення, в якому витриманий інтер’єр ванної (туалету), також передає природні, природні відтінки: бежеві, коричневі, кремові.

Традиційні класичні прийоми – колони, пілястри, венеціанська штукатурка, кришталеві світильники, вітражі – цілком гармонійно вписуються в дизайн ванної кімнати. Стіна за корпусом ванни часто акцентується масштабним мозаїчним панно.

В якості стельового покриття перевага віддається практичному – натяжній стелі (стельовим панелям). Щоб не порушувати вишуканість обстановки, побутову техніку (пральну машину) краще винести в інше приміщення або ж заховати в затишній ніші.

Сучасний варіант

Створюючи інтер’єр ванної в сучасному стилі, насамперед, важливо грамотно зонувати приміщення. Проблема типова для планування сучасних квартир – довге вузьке приміщення санвузла – можна вирішити, вибравши більш короткий корпус ванни і розташувавши її не вздовж стіни, а поперек, у торцевій площині. Якщо простору зовсім мало, ванну можна замінити душовою кабіною.

Меблі

До слова, про шафи. Сучасний дизайн інтер’єру ванної (туалету) використовує найрізноманітніші системи зберігання: крім традиційної тумби з раковиною, це ще й всілякі полиці, стелажі, подіуми – як заховані, так і виставлені на загальний огляд.

rainfall.com.ua

Оригінальний коктейль

Дизайн інтер’єру ванної (туалету) в змішаному стилі тонко поєднує елементи класичного декору (рельєфні молдинги, стилізовані карнизи і пілястри, спокійну, зазвичай світлу, колірну гамму) і сучасні прийоми.

Дверцята, полиці шаф, стінки душових кабін виконуються найчастіше з ударостійкого скла, цей матеріал робить інтер’єр ванної (туалету) стильним і легким для сприйняття.

У ролі освітлення виступають точкові джерела, приховане підсвічування і навіть софіти.