​Леонардо ді Капріо побудує курорт на власному острові

Всесвітньо відомий голлівудський актор і захисник навколишнього середовища придбав дикий безлюдний острів Blackadore Caye недалеко від узбережжя Белізу. Тепер він має намір побудувати на ньому екологічний курорт.

Для будівництва курорту Ді Капріо спеціально об’єднався з Полом Сціаллой, виконавчим директором девелопера Delos. Після свого відкриття в 2018 році курорт буде включати в себе розкішні вілли і басейни, з яких можна буде спостерігати за приголомшливими за красою заходами, повідомляє The New York Times.

Одночасно партнери збираються збалансувати порушену екосистему острова. Адже він постраждав від рибальства та ерозії прибережної лінії, а також зникнення мангрових дерев.

Майже 45% острова буде перетворено на заповідник. Курорт буде будуватися наскільки можливо з місцевих матеріалів, а девелопери будуть використовувати працю робітників, що живуть неподалік , які будуть навчені техніці “зеленого будівництва”.

Для гостей курорту будуть випущені спеціальні путівники, де пропонується, що можна, а що не можна брати з собою на відпочинок. Наприклад, будуть заборонені пластикові пляшки.

Вартість кожної з 48 вілл, які розташуються на острові, складе від $ 5 млн до $ 15 млн.

Актор придбав острів за $ 1,75 млн. Мабуть, тепер він вирішив “грати по-крупному”. Раніше знаменитий гравець на ринку нерухомості лише займався орендою і перепродажем житла – унікальний будинок, розташований прямо на березі океану в Малібу, що може похвалитися сімома спальнями, шістьма ванними кімнатами, а також двома будиночками для гостей, спортзалом, медіа-кімнатою та офісом. 

Ді Капріо придбав цю власність у 2002 році за $ 6 млн. Після першої невдалої спроби здавати будинок в оренду за $ 150 тис. На місяць актор вирішив продати його за $ 23 млн. Однак тепер вирішив повернутися до ідеї пошуку наймача для свого житла, значно знизивши вартість орендної плати.

Поки ді Капріо планує курорт, в Україні вже давно працює такий у Трускавці. Курортний готель “Лісова пісня” приймає туристів! Деталі – http://lisova-pisnia.ua/ua