Кабмін залишив житомирському губернатору трьох заступників

Кабінет міністрів України (Кабмін) своєю постановою від 14 травня 2015 р. № 399, яку опубліковано 22 червня, затвердив кількісний склад заступників голів місцевих державних адміністрацій. 

Про це повідомляє прес-служба уряду.

В деяких областях головам дозволили мати більше заступників. Зокрема в Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях.

Голові Житомирської ОДА й надалі залишили лише три.

Зокрема, кількість посад заступників голів місцевих держадміністрацій не може перевищувати:

шість одиниць — у Дніпропетровській, Донецькій та Харківській обласних державних адміністраціях, включаючи першого заступника та заступника голови — керівника апарату;

п’ять одиниць — у Запорізькій, Луганській обласних та Київській міській державних адміністраціях, включаючи першого заступника та заступника голови — керівника апарату;

чотири одиниці — у Київській, Львівській, Одеській, Херсонській обласних та Севастопольській міській державних адміністраціях, включаючи першого заступника та заступника голови — керівника апарату;

три одиниці — у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській обласних державних адміністраціях, включаючи першого заступника та заступника голови — керівника апарату.

Нагадаємо, у 2013 заступників у житомирського губернатора було чотири. 16 квітня 2014 року їх кількість Кабмін зменшив до трьох.

На сьогодні Олександр Машковський має першого заступника Геннадія Дмитренка, заступника голови – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслава Поліщука та заступника Ярослава Лагуту.