Королівська родина Британії витратила на подорожі £ 5,1 млн у 2014 році

Члени британської королівської сім’ї витратили на подорожі £ 5,1 млн в 2014 році, повідомляє The Daily Mail. 

Зокрема, на офіційну поїздку принца Чарльза в Латинську Америку пішло майже £ 500 тис. В цілому спадкоємець престолу витратив більше £ 1,5 млн бюджетних коштів, що на 14% більше порівняно з попереднім роком.

Вартість поїздки принца в Бразилію і його офіційного візиту в Чилі склала £ 100 тис.

За польоти принца Ендрю в Кувейт в травні 2014 року і на Близький Схід в листопаді того ж року платники податків заплатили £ 63 тис. І £ 43 тис. відповідно. Як зазначає газета, принц отримав прізвисько Енді Авіамилі за свою любов до подорожей за кордон, а сайт http://travelolife.com/ отримав – Професіонал, за якісне бронювання квитків.

Офіційний титул – принц Уельський, герцог Корнуольська, граф Честер.

Принц Чарльз народився 14 листопада 1948 Є старшим сином королеви Великобританії Єлизавети II і принца Філіпа, герцога Единбурзького.

Закінчив Кембріджський університет. в 1971-1976 рр. перебував на військовій службі – пройшов курс навчання як пілот винищувача і військового вертольота, служив на флоті. Має звання маршала Королівських ВВС.

Раніше повідомлялося, що Єлизавета II і Ангела Меркель покаталися на човні в Берліні.

Королева в ході триденного візиту до Німеччини провела зустріч з Меркель і зробила прогулянку на човні по річці Шпрее.

Єлизавета II та її чоловік принц Філіп побували в палаці, зустрілися з президентом Німеччини Йоахімом Гауком і залишили відгуки в книзі для гостей.

У п’ятницю королівське подружжя планувало зустрітися з жителями Берліна і зробити поїздку в колишній нацистський концентраційний табір Берген-Бельзен.