Великі продавці одягу призупинили поставки в Росію

Найбільші продавці одягу, взуття та аксесуарів призупинили поставки товарів у магазини одягу Росії.

Як пишуть «Ведомости», торговельні відносини заморозили лідер ринку: іспанський концерн Inditex, якій належать Zara, Oysho і Bershka, а також BNS Group, що управляє в Росії мережами Calvin Klein, Armani Jeans, Michael Kors і TopShop.

Як пояснив гендиректор BNS Group Денис Богатирьов, компанія взяла паузу до кінця поточного року.

«Ми зупинили платежі постачальникам. Вони поставилися з розумінням, тому що курс долара і євро нереальний, чекаємо відскоку», – розповів один з найбільших продавців одягу на російському ринку.

Топ-менеджер однієї з федеральних мереж одягу пояснив, що компанії поки не конвертують рублі у валюту за поточним курсом, затримуючи оплату замовлень і поставок. За його словами, у продавців може не залишитися грошей для оплати нових колекцій, тому що через знецінення рубля вони все витратили на оплату старих колекцій.

Певні проблеми виникають із сплатою оренди. У деяких регіонах продавці просять мережі про орендні канікули до весни. У Москві компанія Immofinanz, яка управляє торговими центрами «Золотий Вавилон» і «Гудзон», запропонувала тимчасове зниження орендних платежів на індивідуальній основі, щоб допомогти скоротити витрати через девальвацію рубля.

18 грудня американський автомобільний концерн General Motors оголосив про те, що якийсь час не постачатиме російським дилерам свої машини. У компанії відзначили, що це пов’язано з нестабільністю курсу рубля. Представник GM зазначив, що рішення буде діяти «до моменту стабілізації курсу російської валюти». При цьому виробництво на російських заводах компанії триває.

17 грудня один з найбільших російських імпортерів вина – Simple призупинив відвантаження товару в магазини і ресторани у зв’язку з падінням курсу рубля. У компанії висловили сподівання відновити постачання через два дні, проте остаточне рішення буде залежати від ситуації на валютному ринку. Також не виключили перехід на відвантаження по передоплаті

Зате в Україні бум скидок на найкрутіші товари. Майкеш пропонує придбати купон та взяти участь у найгучніших розпродажах. Звертайтесь!