На Житомирщині кияни виманили у жінки 18 тисяч за ніби виграний автомобіль

Минулих вихідних до Романівського райвідділу міліції звернулася 36-річна жителька району із повідомленням про ошуканство, повідомляють в УМВС. 

Жінка розповіла, що сплатила майже 18 тисяч гривень на банківський рахунок як податок за виграну вартісну іномарку.

За словами заявниці, уночі на її стільниковий телефон надійшло СМС-повідомлення про те, що номер її мобільного опинився у списках небагатьох переможців, яким пощастило стати власниками вартісних автівок відомих іноземних марок. Акцію, мовляв, проводило офіційне представництво компанії-бренду, розташоване у м. Києві.

“Ознайомившись з таким сюрпризом, жінка терміново зателефонувала за вказаним у СМС-ці номером і абонент, який назвався офіційним представником столичного автосалону, підтвердив її виграш, люб’язно розповів, яким чином вона може забрати автівку. Єдиною умовою для офіційного її отримання була сплата певного відсотку від вартості виграшу в якості податку і надання до київського автосалону відповідної квитанції”, – йдеться в повідомленні.

Тож жінка зважилася на ризик і перерахувала майже 18 тисяч гривень на продиктований їй рахунок. Однак після успішно проведеної операції так зване “офіційне представництво” столичного автосалону більше не відповідало на наполегливі дзвінки жінки.

Правоохоронці кваліфікували описану вище подію як шахрайство і відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України, у рамках якого встановлюють усі обставини і осіб, причетних до ошуканства.