​Наталія Чиж: “У Житомирі мають бути впорядковані соціальні ринки”

11 червня 2015 року у центрі Житомира працівники муніципальної міліції, що підпорядковується Житомирській міській раді, затримали торгівця молочними продуктами. На чоловіка, як свідчить відео у ЗМІ, наклали наручники. Проблема в тому, що досі у Житомирі не впорядковані соціальні ринки, де сільгоспвиробники з сіл без посередників можуть напряму торгувати своєю продукцією.

“Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі виступає категорично проти таких методів боротьби із торгівцями, які на тлі економічної кризи в Україні, виживають і прагнуть без перекупників реалізовувати продукцію, вирощену на власних господарствах.

“Тому команда “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі вважає, що міська рада має врегулювати правовідносини у цьому контексті і створити усі умови для впорядкування соціальних ринків, які будуть відповідати санітарно-гігієнічним нормам, і тим самим забезпечувати надходження до бюджету Житомира”, – прокоментувала лідер ГО “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі Наталія Чиж.

Такі соціальні ринки, на думку Наталії Чиж, будуть сприяти розвитку сільськогосподарської кооперації. Це підштовхне до відродження села.

“Є закони про кооперативний рух в Україні, але в дійсності вони не працюють. Кооперація буде діяти ефективно лише тоді, коли влада і громади об’єднають зусилля і сформують спільний план дій. Селянин, маючи впевненість, що зможе реалізувати продукцію, буде лише нарощувати обсяги виробництва, а містяни отримають можливість купувати натуральні продукти за низькими цінами”, – зауважила Наталія Чиж.

Прес-служба ГО “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі.