“Опозиційний блок” у Житомирі – “развели как котят”

Члени “Опозиційного блоку” в Житомирі провели збори та обвели навколо пальця не лише громадських активістів, а й своїх колишніх колег.

Представники патріотичних сил близько 10-ї години ранку пильнували у сквері на вулиці Котовського. Активісти отримали інформацію, що поряд, в бізнес-центрі “Імперіал” мають відбутися збори партії “Опизиційний блок”. Через деякий час стало відомо, що члени “опоблоку” перемістилися в будівлю на Путятинському майдані.

Опозиціонери фактично втекли від людей, які хотіли всього лиш поставити їм кілька запитань. І хоч член “опоблоку” Наталія Леонченко намагалася переконати журналістів, що партійці одразу планували свої збори на Путятинському майдані, це неправда. Адже активістам стало відомо, що міліція забезпечила 6 чоловік охорони для зборів, і ці молодики завчасно чатували на вулиці Котовського, а потім передислокувалися на Путятинський.

Туди рушили й активісти. Однак охорона не пустила їх до зали, де засідали члени “опоблоку”. Один з партійців попросив активістів почекати, пообіцявши трохи пізніше пропустити до зали 4-х представників громади. Та поки активісти чекали, члени “Опозиційного блоку” провели збори та вийшли через чорний хід.

Громадські активісти висловили своє обурення тим, що представники “Опозиційного блоку” продовжують діяти старими методами – методами брехні і фальсифікацій. Нас “розвели як котят” – констатували активісти. Представники патріотичних сил повідомляють, що на руку екс-регіоналам зіграли й окремі активні громадські діячі, які останнім часом “тусуються” в патріотичних колах. Вони фактично дезінформували тих, з ким сидять за одним столом на різних патріотичних форумах. Деякі з “колег” – фарбованих лисів – навіть переконували патріотів у необхідності толерантно ставитися до членів “Опозиційного блоку” та дозволити їм працювати далі.

Увечері обласні та всеукраїнські ЗМІ показали сюжети із засідання житомирського “опоблоку”. Житомиряни були шоковані, побачивши серед учасників зборів відомих активістів, які були присутні на Майдані, брали участь у Революції Гідності, а тепер опинилися по інший бік барикад. Житомир повинен знати своїх героїв. В Інтернеті з’явилися стоп-кадри із сюжетів сайту “Житомир.інфо” та ТК “Інтер”, де добре видно, хто з відомих активістів був присутній на зборах “опоблоку”.

Та, як виявилося, керівники “опоблоку” “развели как котят” не лише представників патріотичних кіл, а й своїх рядових партійців. ЗМІ повідомили, що очільником обласного “Опозиційного блоку” було обрано Юрія Павленка, його першим заступником – Андрія Дяченка, заступниками – Наталію Леонченко та Олександра Никитюка. Самого Никитюка на зборах не було. Двоє активістів після закінчення зборів стали свідками цікавої телефонної розмови. Кілька членів “опоблоку” зібралися в куточку за будівлею бізнес-центру та подзвонили екс-заступнику губернатора Никитюку, щоб привітати з обранням на посаду. Далі на обличчях партійців можна було прочитати відверте здивування. А після телефонної розмови один з опозиціонерів передав без купюр своїм колегам відповідь Никитюка. Зі слів було зрозуміло, що Никитюк про партійний мєждусобойчик житомирського “опоблоку” і своє обрання заступником голови – ні слуху ні духу. Одіозний політик повідомив людям, що не писав жодних заяв до “Опозиційного блоку” і взагалі не має до нього жодного стосунку.

Таким чином бачимо, що керівники “опоблоку” “розвели” й власних партійців, прикрившись іменем Никитюка. Олександр Никитюк має авторитет серед колишніх прибічників партії регіонів. І підприємливі очільники нової політсили вирішили застосувати принцип “без меня меня женили”, аби набрати ваги у очах членів зборів. Адже багато з них вливалися в партію, орієнтуючись на конкретних особистостей. Той же Никитюк, попри свій жорсткий характер і різкість висловлювань, за словами партійців, не боявся без охорони виходити до людей навіть під час пікетів облдержадміністрації. Він би точно не став змінювати місце проведення зборів і тікати через чорний хід, говорять опозиціонери. Нинішні ж очільники опоблоку, як виявилося, бояться людей, в той же час “розводять як котят” і чужих і своїх.

Дізнавшись про подібну брехню, частина учасників зборів пошкодувала, що “влипла” в житомирський “опоблок” або скорочено “Жопоблок” І констатували, що новостворене на обломках партії регіонів об’єднання – це шарашкіна контора, яка, швидше за все, проіснує недовго і не матиме серйозних здобутків. Українці ж повинні зрозуміти, що “Опозиційний блок” – це прямі нащадки партії регіонів, які, як бачимо, діють за тими ж методами. Ці методи були засуджені Революцією Гідності. І повернення в минуле для сучасної європейської України є неприйнятним.  

За матеріалами Житомир.info та ТК “Інтер”