Пожежу в житомирському клубі “Релакс” гасили довго через несправний гідрант – ДСНС

6 липня комісія у складі фахівців ДСНС та представників КП “Житомирводоканал” здійснили виїзну перевірку готовності пожежних гідрантів, що знаходяться в обласному центрі, повідомляють в ДСНС.

Особливу увагу перевіряючі зосередили на вододжерелах поблизу готельно-ресторанного комплексу «Relax», де 28 червня сталася пожежа

Тоді, рятувальники вказували на одну з найголовніших проблем, яка ускладнювала гасіння пожежі – відсутність справного вододжерела неподалік від палаючого закладу. У зв’язку з чим вогнеборцям доводилося їздити для наповнення автоцистерн на водоканал.

“Гідрант у пров. Цюрупи, який знаходиться у 10 м від закладу, зміщений та занадто низько опущений. Це унеможливлює встановлення на ньому пожежної колонки та не дозволяє відкрутити пожежним ключем, яким укомплектовані автомобілі вогнеборців. Саме тому цей гідрант використати під час гасіння пожежі неможливо”, – кажуть пожежники.

Одночасно гідрант, який знаходиться поблизу гуртожитку ЖДТУ, що по вул. Черняховського, 103 б, повернути також не можна ані ключем, ані колонкою.

Рятувальники пояснюють, що вони можуть працювати лише з гідрантами, які встановлені відповідно до Держстандартів України.

“На засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулося 11 червня розглядалося питання стосовно справності пожежних гідрантів міста, – розповідає начальник частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС Житомирщини Олег Пилипчук. – Цифри, які були представлені на засіданні змушують задуматись над протипожежною безпекою міста. У Житомирі на обліку знаходиться 1110 пожежних гідрантів, серед яких 246 у несправному стані.”

Надзвичайники розповідають, що проблема з придатністю гідрантів та їх технічним станом є болючою для міста вже не перший рік. Гідранти потрібно постійно обслуговувати та ремонтувати, і це компетенція водоканалу.