Практичний дизайн кухні в 10 кв. м

Володарів кухні в 10 кв. м, можна назвати щасливчиками – помістити на такій площі можна необхідний кухонний гарнітур, побутову техніку, поставити обідній стіл і не сковувати себе в питаннях реалізації дизайнерських рішень, втуливши сюди навіть невеличкий диванчик  від http://www.constanta.ua/uglovyye-divany

Щоб приміщення здавалося просторим в першу чергу потрібно подумати про планування. Залежати воно буде від форми кухні.

Як розташувати меблі

Квадратний простір дозволяє розмістити меблі практично будь-яким способом, а прямокутне потребує чіткої розстановки акцентів. На різних фото ви могли бачити навіть острівне розташування робочої поверхні. Такий дизайн, створити можливо, якщо приміщення має квадратну форму. А ось для довгого прямокутного простору кухні в 10 кв. метрів раціональним буде використовувати дворядне планування.

Дворядна розстановка меблів – ви вже зрозуміли, що кухонний гарнітур і велика побутова техніка знаходитимуться уздовж двох стін. Ця розстановка хороша для тієї кухні, де двері розташовані по центру стіни. Що дає дворядне планування на 10 кв. метрах? Великий простір для готування. 

Краще, якщо мийка, холодильник, варильна поверхня будуть розташовані уздовж однієї стіни. В куто ставимо диван. При цьому холодильник варто розміщувати подалі від вхідних дверей. Друга стіна може бути зайнята стільницею і шафою з закритими поличками. Обідній стіл розміщується по центру або ж наприкінці стіни зі стільницею. Другий варіант розміщення обідньої зони ви найчастіше зустрінете на фото.

Однорядна розстановка – припускає розміщення холодильника, мийки, плити, меблів і робочої поверхні біля однієї стіни. Такий варіант ідеально підійде великим сім’ям і тим, хто на кухні приймає гостей. У цьому випадку у вас буде великий простір для розміщення обіднього столу, який можна поставити як по центру кухні в 10 кв. м, так і уздовж другої стіни.